Kosmikute raju sünnipäev jätkub Tõrvas ja Pärnus

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week 2014 Von Krahlis: Kosmikud
Tallinn Music Week 2014 Von Krahlis: Kosmikud Foto: Karli Saul/SCANPIX

Teist aastat loomingulisel puhkusel viibivad Kosmikud tulid novembris lavale, et 15 tegevusaasta täitumist vääriliselt tähistada. Ülimenukad kontserdid Tallinnas ja Tartus saavad järje sel reedel Tõrva Juudase Pubis ja laupäeval Pärnu rokiklubis Volume.

«Meil on kujunenud traditsiooniks väisata oma tuuridel ka väiksemaid linnu, kuhu tavaliselt artistid  majanduslikel põhjustel ei jõua. Tõrvas on asjalikud noored mehed oma laheda klubiga loonud selleks sümpaatse võimaluse. Oleme ise pärit väikesest Järvakandist ja mäletame siiani Grapsi ja teiste tuurikontsertide mõju meie muusika-innustusele. Meie laulja Hainz on elanud lapsepõlves Tõrvas ja käinud seal lasteaias, nii et viime mehe juurte juurde,» kommenteerib Kõmmari Kosmikute esimest jõudmist Tõrvasse. «Pärnus oleme käinud järjepidevalt juba aastast 2011, verivärske rokiklubi tõttu on sedapuhku põhjust eriti elevil olla.»

Foto: Viktor Burkivski

Ansambli asutasid 1999. aastal laulja Taavi Pedriks (1971-2000), kitarrist Aleksander Vana, bassist Kõmmari ja trummar Kristo Rajasaare. 2003. aastal liitus asutajaliikmetega praegune solist Hainz. Kosmikutel on ilmunud viis stuudioalbumit: «Ei roosid» (2000), «Kuidas tuli pimedus» (2003), «Pulmad ja matused» (2006), «Ainus, mis jääb, on BEAT» (2008), «Öö ei lase magada» (2011).

Vaata Kosmikuid Terevisioonis (alasti) esinemas siin.

21. november Pubi Juudas, Tõrva

Kosmikud 15

Uksed kl 21, pilet 8 eurot.

22. november Rock Club Volume, Pärnu

Kosmikud 15 (+ DungHill)

Uksed kl 21, pilet 8/10 eurot (eelmüük Piletilevis)

Vaata ülevaadet 15. sünnipäeva kontserdist Rock Cafes siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles