Töödeldud moefotod teismelisi tüdrukuid ei lollita

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Beckham Giorgio Armani reklaamnäona
Victoria Beckham Giorgio Armani reklaamnäona Foto: AP / Scanpix

Hiljutisest uuringust selgus, et klišeeks muutunud arvamus, kui halvasti moeajakirjades täiuslikuks töödeldud modellid noorte tüdrukute enesehinnangule mõjuvad, võib olla tugevasti liialdatud.

Plastilise kirurgia veebisait Good Surgeon Guide küsis teismelistel tüdrukutelt, mida nad arvavad fotode retušeerimisest ning fotode digitaalsest töötlemisest moeajakirjades, vahendab livescience.com.

Ligi 90 protsenti vastanud tüdrukutest kinnitas, et on teadlik piltide töötlemisest ning asjaolust, et pildid ei näita kuulsuste välimust tõepäraselt.

71 protsenti vastanutest ütles, et Britney Spearsi fotosid on tavaliselt retušeeritud ning 69 protsenti uskus, et fotod Kim Kardashianist on töödeldud ja ebatõepärased.

Kuna üheksa kümnest tüdrukust teadis, et enamik pilte kuulsustest pole realistlikud ega saavutatavad, ei looda nad ka nende moodi välja näha, mistõttu ei vii töödeldud fotod tõenäoliselt ka söömishäirete ning muude vaimsete probleemideni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles