Tänavatants toob kindlalt Eesti maailma tantsukaardile!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavatants toob kindlalt Eesti maailma tantsukaardile!
Tänavatants toob kindlalt Eesti maailma tantsukaardile! Foto: MedaiMarketing

Eesti tänavatants võtab tuure üles maailma eri riikides ning novembrikuu tõi suurepärase tulemuse maailmakuulsalt Pariisis peetavalt tantsuvõistluselt, kus kaheksa parima hulka pääses JJ-Street Tantsukooli treener Kerttu Luik!

Foto: MedaiMarketing

Eesti 12 tantsijat kohtusid legendidega

30. oktoobril sai Pariisis alguse suursündmus Pay the Cost to Be The Boss, kus kohtusid locking’u tantsustiili viljelejad – nii USAst, Koreast kui Euroopast olid kohale lennanud maailmakuulsad treenerid. Teiste hulgas saabusid Pariisi 12 noort tantsijat Eestist, kelle hulgas leidus vaid 14-aastaseid tulihingelisi tantsulõvisid oma esimesel külastusel rahvusvahelisele tantsuareenile.

Pay the Cost to Be The Boss peakorraldaja P-Lock on maailma üks nimekamaid locking’u tantsijaid ning ta oli väga positiivselt meelestatud Eesti tantsijate saabumisse. Just tema istus oktoobris kohtunikutoolil Tallinnas asetleidnud tänavakultuurifestivalil JJ-Street Baltic Session ning kiidab ikka ja jälle meie tantsijate energiat ning karakterit. Lisaks tema koolitustele said JJ-Street Tantsukooli tantsijad kaasa lüüa staaride Fire Lock (USA), Khan&Moon (Korea) ning Oskar «Supreme» Pitre (Sweden) koolitusel ja diskussioonil kõikide osalejatega.

Foto: MedaiMarketing

Sündmusel viibinud JJ-Street Tantsukooli õpilane Kertu Kibal on täis vaid positiivseid emotsioone ning lummatud ürituse suurepärasest õhkkonnast. Ta hindab sealt saadud informatsiooni ja kogemust kõrgelt ning tüdrukul jagub motivatsiooni kuhjaga. «Tahaksin väga palju öelda, aga seda tunnet on sõnas raske kirjeldada ning et sellest tõeliselt aru saada, tuleks ise kogeda ja näha oma silmaga!»

75 osaleja hulgast kaheksa parima hulka

Pay the Cost to Be The Boss haripunktiks oli tantsuvõistlus, kus osales ligikaudu 75 tantsijat, kes olid kohale tulnud eri riikidest nagu Inglismaa, Holland, Prantsusmaa, Venemaa, Korea, Jaapan, Saksamaa, Soome jpt. Väga tihedas konkurentsis õnnestus kaheksa parima sekka tulla JJ-Street Crew liikmel Kerttu Luigel, kes otsustas valida oma vastaseks ühe maailma parimatest locking’u naistantsijatest. See, et Kerttu sai parima kaheksa hulka, tuli väidetavalt tema endagi jaoks suure üllatusena, kuna tase oli ju ikkagi väga kõrge ning samal laval tuntud tantsulegendide kõrval seismine võttis põlved nõrgaks küll. Võistluse järel andis kohtunik Oscar «Pitre» Supreme Kerttu Luigele tagasisidet, kus muuhulgas nentis, et isikupära ja energia on noortel suurepärane ning järjepideva harjutamise tulemusel jõuavad Eesti tantsijad veel kaugele. «Kõik reisiga seatud eesmärgid ja veel rohkem said saavutatud ning see oligi selle kogemuse puhul kõige meeldejäävam!» rääkis Luik.

Uued eesmärgid paigas

Lisaks Pay the Cost to Be The Boss sündmusele külastasid tantsijad veel maailmakuulsat tantsuvõistlust Supreme Cercle Underground ning JJ-Street Tantsukooli treenerid lõid kaasa tantsukoolitustel Euroopa ühes enam tuntud tantsukoolis Juste Debout. Kogu reis andis Eesti tantsijatele väga palju uusi teadmisi ja oskusi, laiendas nende silmaringi tantsumaastikul ning tõi juurde uusi kontakte teiste tantsijatega. Päris kindlasti võib aga väita, et selle võistlusreisiga tõid tantsijad Eesti jälle rohkem maailmakaardile ning positiivsed tulemused loovad tulevikuks häid koostöövõimalusi maailma suurimate tantsuorganisatsioonidega.

Nüüd on aeg õpitut korrata ja harjutada ning olla valmis järgmisel korral kodumaad veel hiilgavamalt esindama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles