Nagu kaks tilka vett: Soome näitleja ja Vene president

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kari Ketonen Vladimir Putini rollis
Kari Ketonen Vladimir Putini rollis Foto: twitter

Soomes möödunud laupäeval näidatud sketšiaadet, milles parodeeriti Venemaa presidenti Vladimir Putinit, on kajastatud Venemaa ja Ukraina meedias.

Soome sektšisaates «Putous» oli näha Putini rollis Soome näitlejat Kari Ketoneni, kes olevat Putiniga olnud nagu kaks tilka vett, edastab iltasanomat.fi.

Näitleja Antti Holman kehastas Soome peaministrit Alexander Stubbi ning Joonas Nordman oli Soome presidendi Sauli Niinistö rollis.

Sketšis pidasid Soome esindajad Vene presidendiga läbirääkimisi Soome ja Venemaa suhete teemal ning räägiti ka Ukrainast.

Ketoneni mängitud Putin saabus läbirääkimistele palja ülakehaga. Ta lavale astumist saatis Venemaa hümn. Näitlejanna Jenni Kokander mängis Svetlana Rönkköt, kes oli Putini tõlk.

Soome meedia arvates nägi Ketoneni mängitud Putin üsna sarnane tegeliku Putiniga.

Venemaal mõisteti üsna kiiresti Soome poliitsketš hukka. Seda tegid näiteks sellised internetiväljaanded nagu Fontanka, Vedomosti ja Lenizdat.

Lenizdat pealkirjastas loo «Soome komöödia show´s astus üles poolalasti Putin».

Fontanka aga pööras tähelepanu Putini kehahoiakule.

Ülejäänud Vene meedias ilmunud artiklid olid sketši suhtes üsna neutraalsed.

Soomes näidatud sketši kajastasti ka Ukraina meedias. Ukraina UA Press uudisteagentuur kirjutas, et Putin on Euroopa suurim  kloun.

«Putinist sai banaalse huumori märklaud,» jätkati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles