«Hallo, Kosmos!» 200. juubelisaate avalikul salvestusel kuuleb auväärseid hingekarjaseid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Salo
Vello Salo Foto: Peeter Langovits

Täna 18. novembril kell 18.00 toimub Eesti Raadio 1. stuudios Raadio 2  saate «Hallo, Kosmos!» 200. juubelisaate avalik salvestus, kus igavikulistel ja aktuaalsetel teemadel räägivad tuntud ja auväärsed hingekarjased Einar Laigna, Tooma Paul ja Vello Salo.

«Hallo, Kosmos!» on sise- ja väliskosmiliste avaruste ja anomaaliate vaatlemisele pühendunud saatesari, kus käsitletakse ka erinevaid maailmavaateid.

Esimene saade jõudis Raadio 2 eetris 13. juunil 2010 ning pühapäeval, 23. novembril kell 14.00 jõuab eetrisse 200. saade, mille avalikul salvestusel saavad osaleda ning ka esinejatelt küsimusi küsida kõik kosmosehuvilised raadiokuulajad.

«See on olnud ääretult huvitav ja avardav nelja ja poole aasta pikkune teekond, täis erilisi inimesi ja ebatavalisi teemasid - ilmselt minu senise elu kõige põnevam ettevõtmine. Armastan väga tarku, küpseid ja elukogenud härrasid, kes on aastakümneid mõtisklenud elu ja inimeseks olemise mõistatuste üle. Nii ongi juubelisaate salvestuse vestlusringis mu kolm suurt lemmikut väärikate hingekarjaste seast - Einar Laigna, Toomas Paul ja Vello Salo on kindlasti inimesed, kellel on, millega kuulajate maailma rikastada,» räägib saate autor Ingrid Peek.

Einar Laigna on vaimulik, teoloog ja ajaloofilosoof, mõõgameister ja kolonelleitnant, kes on oma teenistuse eest pälvinud rohkelt tunnustust ning kelle võimsad sõnavõtud ei jäta külmaks mitte kedagi.

Toomas Paul on üks filosoofilisemaid kirikuõpetajaid, kultuuritegelane ja esseist, ühiskonnas aktiivne kaasamõtleja, kes on püüdnud ehitada silda loodus-, humanitaar- ja ühiskonnateaduste vahel.

Värvika elukäiguga Vello Salo on teeninud soomepoisina ja õppinud Vatikanis, õpetanud Metsaülikoolis ja olnud Tartu Ülikooli vabade kunstide professor, uurides armastuse mõistet ja armastuse käsitlemist Eestis, eesti keeles, folklooris ja kirjanduses.

«Hallo, Kosmos!» 200. juubelisaate avalik salvestus toimub 18. novembril kell 18.00 Eesti Raadio 1. stuudios (Kreutzwaldi 14).

Uksed avatud kell 17.30, algus kell 18.00. Pilet ukselt viis eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles