Rokkiv HND avaldas uue muusikavideo singlile: video on kummardus vapratele sõduritele

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel HND, Tarvo Mölder
Ansambel HND, Tarvo Mölder Foto: Kaader videost

HND, kelle viimasest videost on tänaseks päevaks möödas 4 aastat, avaldas video uuele singlile «Allaandjad». Ühtlasi annab HND sellega väikese stiilinäite, milline saab olema järgmisel aastal ilmuv täispikk album.

Videos «Allaandjad» on kasutatud kaadreid Estcoy-16 missioonilt, mille on üles võtnud reaalsetest lahingsituatsioonidest peamiselt nooremseersant Erik Tikan. Video ei ole valminud Eesti Kaitseväe tellimusel, vaid on sügav kummardus HND poolt kõigile vapratele sõduritele, kes päevast päeva riskivad oma eluga.

Foto: promo

HND vokalist ja video rezissöör Tarvo Mölder ütles, et bändil mõlkus juba aastaid meeles teha lugu Eesti sõduritele nii siin kui sealpool riigipiiri. «Loo sõnum on aga laiem, kui vaid sõjateema - elus ei tohi kunagi alla anda, elada tuleb just nii nagu tänane päev olekski viimane. Ja kui ongi ka viimane päev, siis tuleb võidelda kuni viimse veretilgani. Endalegi üllatusena toimib see lugu motivaatorina ka autoritele, ju siis mingi vägi või jõud ses loos on,» lausus Mölder.

Foto: Kaader videost

«Loole videot tegema hakates oli selge, et soovime kasutada võimalikult originaalilähedast materjali ja juhuse tahtel kohtusin nooremseersant Erik Tikaniga, kes tutvustas Estcoy-16 missioonil filmitud kaadreid - neid nähes oli selge, et see on see, mida olime otsinud.»

Lisaks lahingkaadritele näeb esimest korda videos ka uuenenud kooseisuga bändi ennast. Video operaatoriks on Tauno Sirel, kelle kaadritunnetus võimaldas väga minimalistlike vahenditega anda seda, mis bändi sooviks oli. Uhiuue video koloreerimise töö tegi HND kõige värskem liige Martti Leetsar, kes lisaks pillimängule teinud mitmetele tuntud saadetele tunnusgraafikat ja samuti rezhissöörina mitmeid muusikavideosid.

Foto: Maris Savik

«Allaandjad» muusika autoriks on HND, sõnad kirjutas Tarmo Põiklik.

Lugu on leitav nii iTunesi kui ka Spotify keskkonnas.

HND järgmised kontserdid toimuvad: 29. novembril Pärnus Kuursaalis ja 13. detsembril Tallinnas Rock Cafes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles