PALJU ÕNNE! Eesti Buratino isa, Ferdinand Veike sai 90!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Ferdinand Veike sai 90!
Vanameister Ferdinand Veike sai 90! Foto: Reporter.ee

Vanameister Ferdinand Veike sai 90! Palju õnne!

Foto: Reporter.ee

Tallinnas Nukuteatris õnnitleti nädalavahetusel kontserdi ja näitemänguga teatri asutajat Ferdinand Veiket! 90seks saanud vanameistrit saatis loomulikult ka Buratino!

Ferdinand ja tema lahutamatu kaaslane, puunukk Buratino istusid kahekesi Nukuteatri saalis ja võtsid vastu õnnitlusi.

Foto: Nukuteater

Nukuteatri asutajat, Ferdinand Veiket olid õnnitlema tulnud sõbrad, tuttavad ja eelkõige head kolleegid. Sünnipäevaprogrammiks kokku pandud etteastest ei puudunud ka laulu- ja tantsunumbrid ning rambivalguses olid loomulikult ka nukud.

Foto: nuku.ee

Nukuteari asutaja Ferdinand Veike, mis teeb südame soojaks?

Ikka see, et inimesed on nii lahked. Just see lahkus ja heatahtlikkus ja laste armastus teevad südame soojaks. Sooviks ikka, et kultuur areneks pidevalt edasi ka laste jaoks. Ma ei oskagi kõigile muud öelda kui, et suur tänu!

Foto: nuku.ee

Just Ferdinand Veike on läbi aastakümnete suunanud ja juhtinud Nukuteatri arengut ning koolitanud nukunäitlejate ja lavastajate erinevaid põlvkondi. Tema juhtimisel jõudis Nukuteatri lavale üle kaheksakümne lavastuse.

Erilise tuntuse sai aga Veike omanäoliste Buratino kavadega, mis said alguse Eesti Raadiost.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles