Ansamblil Blind ilmus juubeli puhul midagi uut ja värsket

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KAPAROCK – hea muusika piknik 7. juunil Kohilas. Ansambel Blind
KAPAROCK – hea muusika piknik 7. juunil Kohilas. Ansambel Blind Foto: Siim Solman
TÄNA, 14. novembril Tartust juubeliturneed alustav ansambel Blind andis välja juubelikleebise. Ansambel otsustas oma 20. sünnipäeval kontserdikülastajaid rõõmustada rõõmsavärvilise kleeppildiga, mida on võimalik näha ning soetada juubelikontsertidel Tartus, Pärnus, Põlvas ja Tallinnas.

Bändiliikmete sõnul on nende elutempo olnud kiire ja stuudiosessiooniks enne 20. sünnipäeva aega ei jäänud. Kleebis on mõõdus 20 korda 5 sentimeetrit ning on vahvaks meeneks kõigile Blindi muusika austajaile.

 
Kleepeka kavandi autori sõnul on ta kasutanud kujunduse loomisel inspiratsiooniks bändi nime ning numbrikombinatsiooni 20, mis väljendab ansambli loomisest möödunud aastaid. Blindi liikmed Urmas Voolpriit, Robert Kõrvits, Andres Ohu ja Mallar Prandi selgitasid justkui ühest suust: “Kleebise teeb ainulaadseks fakt, et varem ei ole selliste asjade kohta sarnaseid pressiteateid koostatud ega välja saadetud. Mõtlesime, et võiks veel vahetult enne esimest kontserti midagi meediasse paisata, et tähelepanu tõmmata, ja nii see mõte tuligi.”
 

Täna, 14. novembril antakse kontsert Tartus, Genialistide Klubis ning laupäeval, 15. novembril  Pärnus, Endla Teatri kohvikus.
 
Järgmisel nädalavahetusel toimuvad juubelikontserdid Põlvas ja Tallinnas.
 
1994. aastal loodud rockgrupp Blind pole viimased kuus aastat tegutsenud. Aastatel 1994 – 2006 andis Blind ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 väljaspool kodumaad Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Poolas, Lätis ja Venemaal. Aastatel 2001 kuni 2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi CMJ muusikafestivalil. 2002. aastal jõudis Blindi singel “Dum Dum” kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eestimaalastele on tuntuimateks Blindi paladeks “Astrounaut”, “Emmanuelle”, “P.O.M.B” ja “One Of A Kind”.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles