Kas Argo Ader rääkis oma poja avarii kohta tõtt?

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teooria: Jarmo Ader ei julgenud isale öelda, et sai puurivõitluses peksa?
Teooria: Jarmo Ader ei julgenud isale öelda, et sai puurivõitluses peksa? Foto: facebook.com

Tegemist ei ole kindlate faktidega, vaid inimeste oletuste, spekulatsioonide ja võimalike variantidega. Vabandan juba eos ette Argo Aderi ees, kui ükski rida siin loos tõele ei vasta, aga seni kuni ta ise kommentaare ei jaga, tahavad inimesed selgitusi. Keegi pole kellegi poolt või vastu, lihtsalt leian, et kuskil midagi ei klapi, kirjutab oma blogis mõnda aega samuti Tais resideerunud Marimell.

Marimell: Kui ma kolmapäeva hommikul avaldasin postituse Argo Aderi peredraamast (Aderi poeg oli hoopis narkoosi all, pere arvas, et koomas?), mis kisub iga hetkega aina kummalisemaks, siis mu Facebook täitus kirjade, kommentaaride ja vihjetega – Jarmo olla hoopis Taisse poksima läinud, seal haledalt peksa saanud, seepärast vajas ka nägu õmblemist. Mingit rolleriõnnetust ei olnud, aga isale puurimängus kaotatud rahast ka rääkida ei julgenud.

Foto: facebook.com

«Tema instagrami pilte vaadates võib oletada, et ta läks sinna raha peale kaklema ja kaotas. Võibolla on sellepärast just tal ka näopiirkonnas nii palju operatsioone,» spekuleerib üks minu Facebooki sõber.

See teooria on nüüd kummutatud, sest Postimees sai kinnituse Phuketi haigla medõelt, et tegu oli siiski mopeediõnnetusega.

Facebooki kommentaarid Aderi teemal on siiski jätkuvalt halastamatud:

«Oh, kuidas tahaks kommenteerida kõike seda, mis sel õnnetul teemal kirjutatakse,» kirjutab üks kommentaator. «Miks pole ühtegi pilti ei rollerist, ei Jarmost? Kahjuks/õnneks tegin ka mina annetuse!»

«Ma palusin Argolt pilti pojast, seda ma ei saanud,» kurdab järgmine.

«See Ader on üks paras soperdis, samas ega sa väga ei mõtle, kui laps haiglas on,» arvab kolmas. «Loodame ikka parimat ja kui ta mingi sita ka kokku keeras, siis no eestlane on piisavalt kade, et sellest ka kõigile teada anda.»

«Samas võib ka olla Aderil see teema… Äkki on Sparta hoopis rahahädas ja selle katteks leitakse väljundeid,» pakub neljas.

Foto: Viktor Burkivski

«Ma olen täiesti kindel, et Ader tuleb Taist megapruunina tagasi ja siis ütleb, et seal voodi kõrval kätt hoides saab alati kõige rohkem päikest ja tema ka ei tea, kuidas see juhtus,» parastab järgmine. «Kurat, ma seda petturit ei usu! Ise ehitab maja ja ostab džiipe, ei tohiks olla see ravi eest maksmine nii üle jõu käiv, et kerjama peaks.»

Foto: Karli Saul/Viktor Burkivski

Marimell: Kui vastan sõbrale, et kuskilt loost käis läbi, et Ader ise olla lennukis, kui tema Facebooki seinale abipalve tuli, et keegi pereliige oli hoopis tema paroolidega sisse loginud ja abi palunud…

Pikem vestlus tekib ühe teise ajakirjanikuga, kes põrutab otse, et Ader ei tea isegi, kus aju asub. «Ma üldse ei imestaks, kui ta lõpuks ei tulekski sealt tagasi! Äkki tal on mingi jama soolas, mis pole veel välja tulnud,» pakub ka tema, nagu üks teinegi sõber.

Kümned inimesed teinud annetuse, ja kuigi Ader neid juba tagasi pakub, on inimeste meelest alatu, et ta nüüd kommentaaridest keeldub.

«Ta sai 20 tonni ja nüüd on vait – ma tahaks teada, kuidas Jarmol läheb!?» küsib üks annetanu nördinult.

Lisaks vihjatakse sellele, et Argo Facebooki uuenduste kommentaaridest on kadunud kõik negatiivse alatooniga kommentaarid ning üks Jarmo sõber kirjutab mulle, et ka meediaväljaannete kommentaaridest kaovad justkui imeväel kõik kommentaarid, mis vihjavad oletatavale taiboxi matšile ja kere peale saamisele.

Foto: facebook.com

«Meedia on asja nii hulluks ajanud! Ta sõitis vastu posti, 50% ajust ei tööta, tasakaal puudub, lühimälu puudub!» kinnitab järgmine lähedalseisev isik. Kuidas ta siis kodusel ravil on, uurin ma vastu. «Ehk ajavadki meediale jama ja ei taha tõtt rääkida,» pakub Jarmo sõber. «Pole veel kindel, aga arvatavasti nädala pärast võivad nad lennata.»

Selge on see, et kui inimesele tehakse mitu rasket operatsiooni, ta on koomas, ajukahjustusega – siis ei lasta teda kodusele ravile. Seda eriti Tais, kus valge inimene tähendab raha ja kus väljas on soe ja räpane, kus infektsioonid tekivad minutitega. Kui tegemist olnuks rolleriõnnetusega, peaks katki olema ka midagi muud kui pea, või ei? Midagi on siin loos mäda, aga mis, seda teavad vaid Aderid palmi all!

Muuseas, soovitan lugeda ka ühe eelmise loo kommentaare, kus on sõna võtnud nii Jarmo sõbrad, kui Tais elavad inimesed. Ühte jagan kohe teiega siin:

Mul on Phuketil üsna mitu venelasest tuttavat, kes seal enam-vähem permanentselt resideeruvad ja muay-thai asjas sees on.

Nemad rääkisid, et pole esimene kord, kui turistile, kes puuris saadud hoopidest koha peal enam ei ärka, lavastatakse mingi «õnnetusjuhtum». Kohalikud on vägagi kursis sellega, et taoliste vigastuste tekitamine puuris mitte-Tai kodanikule võib lõppeda väga pahasti – kriminaalasjad jm ebameeldivused. Kellegi koomasse tagumine ei ole päris 100% legaalne tegevus ning kui mängus on suured rahad ja must mäng, ei taha keegi võimudega mingeid sekeldusi, eriti kui välisriikide saatkonnad mängu võivad tulla – siis ei saa ka kohalik politsei enam silma nii lihtsalt kinni pigistada.

Lihtsam on nokauti löödud tüüp kusagile eemale toimetada ja «õnnetus» või «peksa saamine röövimise eesmärgil» lavastada.

Tänaseks on siiski selge, et raske peatrauma noorel Aderil oli. Milline on tegelik trauma ulatus ja päritolu, seda uuris Postimees Phuketi haigla medõelt Methavee Mnaneesrilt, kes Jarmo eest hoolitses.

Mnaneesri kinnitab, et Jarmol juhtus mopeediõnnetus (mitte ei saanud kannatada kakluses, nagu on levitanud kahtlusi kuulujutud). Liiklusõnnetuses ei ole 26 aastat haiglas töötanud medõe sõnul midagi ebatavalist, sest vihmahooajal on Phuketis teed märjad ja ilmselt Jarmo lihtsalt libises.

Jarmo lahkus haiglast kolm päeva tagasi, mil maksti ka kogu arve ära. Selleks oli 4265 USA dollarit ehk umbes 3422 eurot. Mnaneesri sõnul oli Jarmo seisund haiglast väljudes hea. Austraalias töötanud ja Taisse surfilaagrisse tulnud noormees ei mäletanud vaid õnnetusega seonduvat. Medõde kinnitab, et see on ajukahjustuste puhul tavaline.

Pikemalt loe samal teemal SIIT. 

Postimehel Argo Aderit kommentaari saamiseks tabada ei õnnestunud.

Mida sina kogu loost arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles