Venemaa Karjalas elav naine püüdis Soomest viia välja 57 kilogrammi toitu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes toodetud toiduained
Soomes toodetud toiduained Foto: SCANPIX

Venemaa Karjalas elav naine arreteeriti selle aasta aprillis ja oktoobris Soome-Venemaa Värtsilä piiripunktis, kuna ta püüdis Soomest suures koguses toiduaineid Venemaale viia.

Toiduainete salakaubandusega tegelnud naist ei peatanud isegi suur trahv, edastab Savon Sanomat.

Soome toll leidis aprillis naise pagasist kaks kilogrammi jogurtit, 3,7 kilogrammi võid, üle 22 kilogrammi juustu, 7,8 kilogrammi vorsti ja 1,8 kilogrammi lihakonserve.

Soome seaduse kohaselt saab sealt Venemaale viia maksimaalselt viis kilogrammi toiduaineid.

Naine sai aprillis trahvi, kuid oktoobris tegi ta veel ühe salakaubaveo katse. Siis pääses naine vastutusest, kuna selle võttis enda kanda temaga kaasas olnud abikaasa. Soome toll ei lubanud paaril üle viie kilogrammi toiduaineid Venemaale viia. Kõik üle selle tuli jätta piiripunkti.

Soome tolli esindaja sõnas meediale, et Venemaale lääneriikide poolt kehtestatud sanktsioonid kajastuvad venelaste salakaubaveo katsetes.

«Värtsilä piiripunktis oli oktoobris 53 sellist rikkumist. Neist neli oli seotud tubakatoodetega, üks oli seotud kasutatud rehvidega ning ülejäänud toidukaupadega,» sõnas tolli esindaja Erkki Multamäki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles