Käima läks taas muusikaküsitlus Raadio 2 Aastahitt 2014

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R2 Aastahitt 2013, Smilers ja Hendrik Sal-Saller
R2 Aastahitt 2013, Smilers ja Hendrik Sal-Saller Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tänasest alates saab hääletada Aastahitt 2014 lehel artistide ja laulude poolt, mis sulle lõppeval aastal kõige rohkem meeldisid.

Täpselt 20 aastat tagasi tulid Raadio 2 peatoimetaja Avo Raup ning saatejuht Mihkel Raud mõttele korraldada kuulajate seas küsitlus, et selgitada välja aasta 1994 kõige populaarsem lugu. Vastuseid võis saata kirjade, postkaartide ja faksidega. Samal suvel oli Raud ning Jüri Pihel käima lükanud saate "7 Vaprat" ning "Aastahitt" oli justkui selle esimese hooaja aastakokkuvõte. Saade oli eetris 30. detsembril, algas hilja (nagu kahtlasevõitu uued projektid ikka) ning lõppes kella kolme paiku öösel, mistõttu vaid hardcore huvilised said teada, et võitsid Ummamuudu "Kõnõtraat" meilt ja Bon Jovi "Always" mujalt.

Kuna tundus, et asi on seda väärt, tehti järgmisel aastal uuesti. Ja nii edasi. R2 Aastahitist sai tasapisi Eesti suurim ja tsiteerituim ja julgeme öelda, et tähtsaim muusikaküsitlus.

Vahepeal, seoses televisiooni kaasamisega, nihkus saate toimumispäev järgmise jaanuari algusesse. See oli okei. Aga tänavu tuli meil mõte - kasvõi korraks, juubeli puhul - teha uuesti vana head. R2 Aastahitt 2014 selgub õigel ehk 2014. aastal!

Niisiis, hea kuulaja. Küsime sinult, sest sinul on maailma parim muusikamaitse, küsime sinult juba 21. korda:

Millised olid sinu selleaastased lemmiklood (ja sündmus)? Tuleta need palun meelde ning jää ootama 30. detsembrit!

Hääleta SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles