Töövahetuspäev Estonias: Märt Avandi hakkab dirigendiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi
Märt Avandi Foto: Viktor Burkivski

Täna, 13. novembril toimub Estonias põnev töövahetuspäev, kui kohad vahetavad erinevad teatri töötajad.

Rahvusooper Estonia korraldab täna, 13. novembril töövahetuspäeva nimega «Sassis päev». Päeva eesmärgiks on kolleegidele oma ametist aimu anda ja uusi töid proovida. Kui eelmisel aastal uudistati rohkem kontoritööd, siis sel aastal tutvutakse kõigega, mis etenduse eel ja ajal lava taga toimub.

«Töötamine tavapärasest erineval ametikohal annab suurepärase võimaluse vaadata kolleegi tööle teise pilguga. See on ka igapäevasele rutiinile toredaks vahelduseks ja aitab tugevdada meeskonnatunnet,» ütles teatrijuht Aivar Mäe.

Pingelisel päeval, mil hommikul on uue balleti «Uinuv kaunitar» peaproov ja pressiesitlus ning õhtul «Savoy balli» etendus, vahetab ametikohad 45 estoonlast. Ametnikud suunduvad tööle lavale ja balletiproovi, õmblus-, dekoratsiooni- ja grimmitöökotta, abistavad rekvisiitoreid, riietajaid ja lavameistreid ning teenindavad kohvikutes-baarides.

Uue ameti leiavad ka paljud solistid ja peadirektori toolile istub sel päeval René Soom. Üllatusi jagub nii estoonlastele kui ka teatri külastajatele terveks päevaks.

Estonias toimuval töövahetuspäeval töötavad teatri juhid ja solistid järgmistel ametikohtadel:

Aivar Mäe - lavameister

Vello Pähn - inspitsient

Mart Mikk - piletimüüja

Toomas Edur - mimanss

René Soom - teatri peadirektor

Heli Veskus - infolaua teenindaja

Juuli Lill ja Andres Köster - söögitoa teenindus

Aare Saal, Kadri Kipper ja Kristel Pärtna - balletitantsijad

Märt Avandi - dirigent

Töövahetuspäev toimub Estonias teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles