Norras tehakse Breiviki korraldatud massimõrvast teleseriaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norras alustasid režissöörid ja ajakirjanikud uue teleseriaaliga, mis räägib 2011. aasta suvel Anders Behring Breiviki poolt korda saadetud massimõrvast.

Seriaali režissöörideks on Sara Johnsen ja Pål Sletaune, kes teevad käsikirja valmimiseks koostööd juhtumit kajastanud ajakirjanikega, edastab The Local.

«Oleme käivitanud 22. juuli 2011. aasta sündmusi kajastava teleseriaali projekti. Seriaalis on põhirõhk toime pandud kahel rünnakul. Samas näitame, mis juhtus Norras ja norralastega,» selgitas Sletaune.

Sarja põhimeeskond koosneb Sletaunest, ta naisest Johnsenist ning väljaande Aftenposten ajakirjanikest Ola Henmost ja Kjetil Østlist.

Sletaune lisas, et seriaal ei keskendu otseselt ei Breivikule ega ka konstrueeritud terrorirünnakule.

«Selles mängivad suurt rolli ka parameedikute, haiglate, politsei ja meedia tegevus,» selgitas režissöör.

Veel ei ole teada, kes hakkab Brevikut ja ka teisi tegelasi kehastama.

Seriaali valmimise ja vaatajateni jõudmise daatumeid ei ole samuti paika pandud.

Norra ringhäälingu NRK seriaalide ja filmide osakonna juhi Ivar Køhni arvates peaks see niiöelda teleküps olema 4 – 5 aastaga.

Anders Behring Breivik tappis 22. juulil 2011. aastal Oslos kaheksa ja Utøya saarel 69 inimest, kokku hukkus 77 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles