Putin flirtis Hiina esileediga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (paremal), Peng Liyuan,  Xi Jinping ja Barack Obama (vasakul)
Vladimir Putin (paremal), Peng Liyuan, Xi Jinping ja Barack Obama (vasakul) Foto: SCANPIX

Hiina moraali ja meedia standardite kohaselt suhtles Venemaa president Vladimir Putin Hiina presidendi abikaasaga liiga familiaarsel viisil.

Putini käitumine tekitas hämmastust Pekingis Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö foorumi  (APEC) riikide tippkohtumisel, edastab iltasanomat.fi.  

Eile õhtul tehtud fotodel on Putinit Pekingi Water Cube staadionil näha istumas kõrvuti Hiina presidendi abikaasa Peng Liyuaniga. Naise kõrval on ta abikaasa, Hiina president Xi Jinping ning edasi USA president Barack Obama.

Xi ja Obama leidsid kohe ühise keele ning nad vestlesid süvenenult. Putin ja Hiina esileedi suhtlesid viisakusvormide abil. Putin aitas naist sellega, et pani talle pleedi õlgadele. Peng Liyuan naeratas tänulikult ja tänas Putinit härrasmehelikkuse eest ning istus. Hiljem andis naine pleedi oma assistendile.

Hiina riigitelevisoon jäädvustas kogu sündmuse ning see levis ka Hiina sotsiaalmeedias. Paar tundi pärast video avaldamist eemaldas Hiina riigitelevisoon selle oma leheküljelt ning tsensuur võttis selle maha ka sotsiaalmeediast.  

Hiina karmilt kontrollitav riigimeedia jälgib, et riigijuhi maine ei saaks kahjustada. Juhtide tegevuse ja sõnavõttude videoid tsenseeritakse.

Väljaanne Foreign Policy tõstis esile, et Hiina ja Venemaa vahelised suhted on soojenenud. Samas aga ei pruugi see kehtida sotsiaalse suhtlemise etiketi suhtes, mida järgitakse karmilt.

Seega võisid hiinlased lugeda Putini käitumisest välja Hiina esileediga flirtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles