Ebolast paranenud medõde tahab maine kahjustamise kompensatsiooniks saada 150 000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teresa Romero
Teresa Romero Foto: SCANPIX

Hispaania medõde, kes oli esimene väljapoolt Aafrikat Ebolasse haigestunud isik tahab saada kompensatsiooni 150 000 eurot.

Teresa Romero sõnul kahjustasid Ebolasse nakatumise kohta tehtud kommentaarid tema kui meditsiinitöötaja mainet, edastab The Local.

Madridi tervishoiujuhi Javier Rodriguez hämmastas ja vihastas hispaanlasi sellega, kui ta kommenteeris Romero juhtumit negatiivselt siis kui naine haiglas oma elu eest võitles.

Romero nakatus Ebolasse kui ta tegeles Lääne-Aafrikast Hispaaniasse ravile toodud 70-aastase katoliku preestriga, kelle oli Ebola.  Hispaanlanna sõnul tegi ta vea kuna puudutas kaitsekindaga nägu.

Rodriguezi sõnul valetas naine selle kohta, kuidas ta nakatus. Ta kommenteeris, et medtöötajatel peaks olema selge, kuidas kaitseülikondi kasutada ning et osa inimesi on võimelised õppima kiiremini kui teised.

Madridi tervishoiujuht vabandas hiljem, kuid Romerot ravinute sõnul ei ole see piisav.

Kataloonia väljaande La Vanguardia teatas, et nii Romero kui ka tema ravijad tahavad saada 150 000 eurot kompensatsiooniks, et nii enda kui Teresa hea nimi taastada.

Romero selgitas, et kui ta kohtus võidab ja saab rahalise kompensatsiooni, siis annetab ta selle loomade kaitseorganisatsioonidele.

Romero koer Excalibur pandi Hispaania võimude käsul magama, kuna kardeti, et loom võib ka Ebolat levitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles