Näljased seljakotituristid söövad ära vaestele mõeldud toidu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljakotiturist
Seljakotiturist Foto: SCANPIX

Austraalias Melbourne´is on märgatud, et sinna saabuvad seljakotituristid on leidnud enda jaoks tasuta söögikohad.

Tegemist on paikadega, kus heategevusorganisatsioonid jagavad kodututele ja hädas olevatele toiduabi, edastab news.com.au.

Kohaliku Päästearmee juht Brendan Nottle sõnas, et nende toidujagamsipunktides on tekkinud probleem.

«Kui kodutud näevad kallis varustuses seljakotirändureid, ei julge nad sööma tulla. Nad arvavad, et see söögikoht ei ole nende jaoks. Seda on juba juhtunud,» sõnas Nottle.

Ta lisas, et töötajad jagavad toitu kõigile soovijatele, kuid toidukogust on vähendatud.

«Meil on olnud juba juhtumeid, kus saabus suur hulk seljakotimatkajaid ning toit lõppes väga kiiresti otsa. Sulgesime selle tõttu paar söögijagamiskohta varem,» lisas Päästearmee esindaja.

Nottle´i sõnul hoitakase kauem avatuna Melbourne`is Bourke´i tänaval asuv Hamodava kohvikut, et kodutud saaksid endasugustega seal kohtuda.

«Sageli on tegemist väga üksikute inimestega, kes ei ole oma probleemidega ise toime tulnud. Püüame anda neile tagasi inimväärikuse. Püüame neile mõeldud toidukohti hoida lahti sel ajal, mil seljakotirändureid on vähem,» selgitas abistaja.

Nottle kahtlustab, et seljakotimatkajad saavad kodutute söögikohtade kohta informatsiooni sotsiaalmeediast ja internetifoorumitest.

Üha enam seljakotituriste on selle tasuta söömisvõimaluse enda jaoks leidnud.

Probleemiga on kursis ka Austraalia politsei ning seljakotituristide priileivasöömisega tegeldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles