Clazzis esineb sambakuninganna Simone Moreno

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
rahvusvahelistes sambaringkondades hästi tuntud lauljatar Simone Moreno
rahvusvahelistes sambaringkondades hästi tuntud lauljatar Simone Moreno Foto: promo

Laupäeval, 8. novembril, esineb restoranis Clazz rahvusvahelistes sambaringkondades hästi tuntud lauljatar Simone Moreno, kes on sündinud Salvadoris, Bahias - Brasiilia kirde-osas, kus muusika on peaaegu nagu usk - paljud Brasiilia muusika suurimad nimed on just sealt pärit - Gilberto Gil, Joao Gilberto, Caetano Veloso, Maria Bethania jt.

Simone kasvas üles just neid artiste kuulates. Teismelisena hakkas ta koos erinevate bändidega mööda maad tuuritama ning 17-aastaselt alustas ta laulmist Salvadori karnevalidel.

Pärast kolme soolo-albumit sai Simone'ist tuntud nimi samba ringkondades ning muutus tihedaks convidada-ks (külalislauljaks) sambaringides (odas de samba).

2001. aastal kolis Simone kuumast Riost elama külma Stockholmi. Simone'i enda sõnul oli see vajalik samm, et jätkata arengut laulja ja laulukirjutajana. Tema viimastel albumitel segunevad kuumad Salvadori tänavatrummid ja lumega kaetud Euroopa elektriklaverid.

Simonega koos musitseerib laval ka andekas saksofonist Mairo Marjamaa.

Parimaid tantsugruuve valib DJ HANNES KALAMÄE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles