Ameeriklane tellis restoranis teadmatusest 3 750 dollarit maksva veini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vein
Vein Foto: SCANPIX

Ameeriklane tellis restoranis enda arvates veini, mis maksis 37,50 dollarit, kuid talle toodi vein, mille hind oli 3750 dollarit.

Joe Lentini oli koos kolleegidega Atlantic Citys Bobby Flay restoranis ärilõunal kui kolm neist otsustasid veel ühe pudeli veini tellida, edastab The Telegraph.

«Küsisin kelnerilt veinide kohta lisades, et ma ei ole veinidega kuigi hästi kursis. Ta soovitas menüüst ühte veini. Küsisin, et kui palju see maksab ja sain vastuseks «kolmkümmend seitse viiskümmend»,» meenutas ameeriklane.

Tegemist oli veiniga Screaming Eagle Oakesville 2011. Klientidele anti ka veini proovida.

Lentini sõnul ei olnud see vein suurepärane ega ka halb, pigem keskmine.

Kui aga toodi arve, tabas mehi šokk. Arve oli kokku 4 700,61 dollarit.

Pärast läbirääkimisi oli restoran nõus arvet vähendama 2200 dollari võrra.

Restorani omanike sõnul käitus kelner õigesti ning kliendid tõlgendasid öeldut valesti.

Omanik Joseph Lupo sõnul kinnitas kelner Lentini valikut.

«Oleme piirkonna üks populaarsemaid restorane ning pakume väga kõrgeklassilisi veine. See juhtum oli negatiivne ning heitis meile halba varju,» teatas Lupo.

Lentini jaoks oleks asjad võinud olla veel halvemad, kui ta näiteks oleks teadmatuses tellinud 1959. aasta Château d'Yquem šampanja, mille hind on 5200 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles