Kes paneb juba üle 10 aasta lehte sama tööpakkumiskuulutuse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumiskuulutus
Tööpakkumiskuulutus Foto: SCANPIX

USAs pandi tähele, et juba üle kümne aasta paneb keegi väljaannetesse ühe ja sama tööpakkumiskuulutuse ning põhjus, miks ta seda teeb, ei ole selgunud.

Kuulutuses seisab, et Wall Streetil tegutsev edukas ettevõtja otsib assistent-kaastöölist algpalgaga 90 000 – 110 000 dollarit aastas, kirjutab news.com.au.

Sellele kuulutusele olevat aastate jooksul vastanud lugematul hulgal huvitatuid.

Kuulutus ilmub regulaarselt ärimeeste seas populaarsetes väljaannetes nagu New York Review of Books ja The New Republic ning lehekülgedel Craigslist ja monster.com.

Kuulutus on ilmunud alates 2004. aastast ning aastate jooksul on tehtud selles vähe muutusi.

 2004. aastal väljaandes The New Republic ilmunud algkuulutus oli: «Research Associate/Personal Assistant: New York City — Highly intelligent, resourceful individuals with exceptional communication skills sought to undertake research projects and administrative tasks for one of Wall Street’s most successful entrepreneurs. We welcome applications from writers, musicians, artists or others who may be pursuing other professional goals in the balance of their time. 90K-110K to start (depending on qualifications).

(New Yorgi üks edukamaid ettevõtjaid otsib uurimisprojektide ja administratiivtöö jaoks assistent-kaastöölist, kes on intelligentne, töökas ning hea suhtlusoskusega. Ootame sooviavaldusi kirjanikelt, muusikutelt, kunstnikelt ja teistelt, kes on sellest huvitatud. Algpalgaks on 90 000 – 110 000 dollarit (sõltuvalt kvalifikatsioonist).

Juurde on alati pandud ka e-maili aadress, kuhu saab sooviavalduse saata.

Seda kuulutust on aastate jooksul jälginud blogija John Ettorre.

«Mõtlen alati, et miks selle kuulutuse avaldamisega vaeva nähakse ja raha kulutatakse. Neid kuulutusi on aastate jooksul ilmunud väga palju, arvata võib, et ilmunud kuulutuste arv on kuuekohaline,» selgitas blogija.

USAs levivad selle tööpakkumiskuulutuse ümber vandenõuteooriad, mis ulatuvad lihtsast statistikauuringust Google´i salaplaanini.

Seni ei ole suudetud kindlaks teha, kes selle taga on ja mis on kuulutuse panemise tegelik põhjus.

Ettorre blogi «Working With Words» üks kaastöölistest pakus välja, et selle kuulutuse taga on New Yorgis tegutsev D.E. Shaw fond.

Väljaande Huffington Post ajakirjaniku Carol Felsenthal kirjutas 2011. aastal, et uuris seda 2006. ja 2009. aastal, kuid targemaks ei saanud.

Väljaanne The New Republic vastas talle lakooniliselt, et nad ei saa paljastada oma kliendiga seotud informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles