GALERII! Olde Hansa viis Tallinna emandad 600 aastat ajas tagasi

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskaegses restoranis Olde Hansa nautisid Tallinna daamid kolmapäevasel  pärastlõunasel üritusel «Emandate auks» keskaegseid hõrgutisi ja meelelahutust.

Foto: Rait Tuulas

Keskaegsete kommete, ilurituaalide ja armujookide-söökide saladusi tutvustasid majaemandad Agnes ja Victoria. Pidulaua kattis traditsiooniliselt peakokk Emmanuel, sajanditetagust atmosfääri aitasid luua moosekandid ja küünlavalgus.

Foto: Rait Tuulas

Raekoja kõrtsi «Kolmas draakon» liikudes tekitasid keskaegsed kaunitarid linnarahvas ja külalistes rõõmsat elevust.

Foto: Rait Tuulas

Tallinna esimene keskaegne restoran Olde Hansa on tallinlasi ja külalisi rõõmustanud alates 1997. aastast. XV sajandist pärit maja on Tallinna vanimaid. Auväärne külaline võib end tunda kui rikka kaupmehe kodus ja nautida kõigi meeltega keskaega. Roogade valmistamiseks kasutatakse keskajast pärit retsepte ja ainult sellist toorainet, mida ka tolle aja jõukamates majades tarvitati.

Foto: Rait Tuulas

Keskajahuvilised emandad ja julgemad isandad, kes soovivad minna ajas 600 aastat  tagasi on «Emandate auks» üritustele teretulnud.

Vaata uhket pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles