9/11 terrorist pandi karvaeemalduskreemi reklaamima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khalid Sheikh Mohammed
Khalid Sheikh Mohammed Foto: SCANPIX

Türgi kosmeetikafirma kasutab oma uudistoote, karvaeelmaduskreemi reklaamimiseks Khalid Sheik Mohammedi, kes oli 11. septembril 2001. aastal USAs toime pandud terrorirünnakute taga.

Firma kasutab pilti, mis tehti Mohammedist 2003. aastal pärast tema tabamist Pakistanis, edastab The Telegraph.

Pildil on meest näha kandmas valget T-särki,  mis paljastab ta väga karvase kaela.

Reklaamil on tekst: «Karvad ei kao iseenesest!»

Kosmeetikafirma sõnul ei olnud selle foto valik teadlik, sest nad ei teadnud, et pildil on terroriorganisatsiooni Al-Qaeda üks endisi juhte.

«Me valisime ta karvasuse, mitte terrorismi tõttu. Tegemist on fotoga, mis on Türgi internetikeskkonnas laialt levinud. Kuna ta on karvane mees, siis ta sobis meie reklaami,» teatas kosmeetikafirma esindaja Mehmet Can Yildiz.

Yildizi kinnitusel leidsid nad nimetatud mehe pildi Türgi sotsiaalsuhtluse leheküljelt Inci Sozluk. Ta lisas, et varem on seda pilti kasutatud mitmetes reklaamides ning enamik neist on olnud uneprobleemide ja unerohu teemalised.

Khaled Sheikh Mohammedi hoitakse Kuubal Guantanamo vangilaagris ning teda peetakse seni Al-Qaeda üheks tippterroristiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles