Putin on teist aastat järjest Forbesi mõjuvõimsate nimekirjas esikohal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Majandusväljaanne Forbes avaldas maailma kõige mõjuvõimsamate inimeste nimekirja ja teist aastat järjest on selles esikohal Venemaa president Vladimir Putin.

Forbesi kinnitusel ei põhine nimekiri poliitilisel mõjuvõimul, vaid sellel kuidas keegi mõjukatest isikutest tema käsutuses olevaid ressursse kasutab ning sellega teiste elu mõjutab.

«Meie nimekirjas olevatel inimestel on jõud, millega nad mõjutavad maailma, kaaskodanikke, turge, sõjajõude ja meeli,» selgitas ajakiri.

Samas ei kirjeldata Putini juhitavat Venemaad kui ideaalriiki, vaid sellist, mis nõuab ja kulutab aina enam ressursse ning ei hooli ülejäänud maailma arvamusest.

Forbes valis Putini ka möödunud aastal maailma kõige mõjuvõimsamaks inimeseks pärast seda kui tema juhtimisel sõlmiti leping Süüria keemiarelvade hävitamiseks.

Forbes ei ole ainus mõjukas väljaanne, mis Putini esikohale seab.

2007. aastal kuulutas Time Putini aasta inimeseks, keda kirjeldati kui «raudset poliitikut, kes suudab 21. sajandi probleemidega toime tulla ning kes tõi Venemaa tagasi maailmakaardile.

Forbesi selle aastamõjuvõimsate inimeste nimekirjas on teisel kohal USA president Barack Obama. Ka eelmisel aastal oli ta selles nimekirjas teisel positsioonil.

Forbes ülistab Obamat tema sõnavõttude eest Ebola ja Islamiriigi teemal, kuid samas peab teda liiga ettevaatlikuks.

Kolmas on hiina liider Xi Jinping ning neljas paavst Franciscus.

Kõige mõjuvõimsam naine selles nimekirjas on Saksamaa kantsler Angela Merkel ja ta on viiendal kohal.

Esikümne hulgas on veel USA keskpanga juht Janet Yellen (6), Microsofti asutaja ka filantroop Bill Gates (7), Google´i juhid Larry Page ja Sergey Brin (8 ja 9) ning Briti peaminister David Cameron (10).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles