Eerik-Niiles Kross: nutitelefon on absoluutselt ebaturvaline

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Kanal 2

Eerik-Niiles Kross rääkis Kanal 2 saates «Radar», mida võib leida tema telefonist.

Kross rääkis, et ta kasutab telefoni peamiselt helistamiseks ja äppidesse ta väga süvenenud pole. Kontakte olevat tal väga palju ja nende seas on näiteks väljamaa luureülemad ja mõned presidendid. Nutitelefoni kasutamisse soovitas ta aga ettevaatlikult suhtuda.

«Selge see, et nutitelefoni kasutamises ei ole tänapäeval midagi turvalist. Tuleb arvestada sellega, et kõik, mis telefoni kirjutatakse või räägitakse on soovi korral nii julgeolekuteenistustele kui tõenäoliselt ka erastruktuuridele nähtav ja kuuldav,» ütles Kross.

«Kui näiteks Facebooki äpp on laaditud telefoni, muudab see ka kõik muu, mis seal telefonis on, üsna lihtsasti kättesaadavaks. Lühike vastus on - nutitelefon on absoluutselt ebaturvaline. Praegu ma arvan, et FaceTime voice-kõne on veel üsna raskesti pealtkuulatav. Kui kellelgi on mingisugune salajutt armukesega või ei taha, et kolleegid teada saavad, siis seda võib kasutada. Üleüldse soovitan asju ajada niimoodi, et ei pea midagi varjama,» lisas ta.

Vaata Kanal 2 videot:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles