Millised on tavalised ja ebatavalised seksuaalfantaasiad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millised on seksifantaasiad?
Millised on seksifantaasiad? Foto: SCANPIX

Kanada Quebeci ülikoolis tehtud uuring näitas, millised on tavalised ja ebatavalised seksuaalfantaasiad.

Ilmnes, et naiste tüüpiline seksuaalfantaasia on seksimine romantilises kohas koos pikaajalise partneriga, edastab Huffington Post.

Mehed seevastu unistavad seksist mitme naisega.

Seks ja seksifantaasiad ei ole alates 1960. aastate seksirevolutsioonist teadlastele tabuteema.

Seni ei ole kuigipalju uuritud, millised on ebatavalised seksifantaasiad.

«Meie üheks eesmärgiks oli teha kindlaks seksifantaasiate normid ja piirid, mis samas näitavad, kust algavad patoloogiad,» selgitas uuringu juht Christian Joyal.

Uuriti 799 mehe ja 718 naise seksuaalfantaasiaid. Katsealustel paluti täita küsimustik, milles paluti olla võimalikult detailne. Uuringus osalenute keskmine vanus oli 30 eluaastat.

Uuring näitas, et seksuaalfantaasiaid on seinast seina. Meestel on seksifantaasiaid rohkem kui naistel ning nad kirjeldavad neid detailsemalt. Meeste tavalised seksifantaasiad on suuseks ja mitme naisega samaaegne seksimine.

Naiste seksifantaasiad on enamjaolt seksimine mõnes erilises ja romantilises paigas, eelkõige kindla partneriga.

Nii naistel kui meestel on äärmuslikeks seksifantaasiateks seksimine alaealiste ja loomadega.

Veel saab ekstreemseteks seksuaalfantaasiateks liigitada duši all olles seksimise, pooleldi riides seksimise, seksi prostituudi või joobes isikuga.

Uurijatele oli üllatus, et suur osa naisi kuni 60 protsenti unistas vägivalda sisaldavast seksist nagu näiteks piitsutamise, sidumisega ja vägistamisega seotud seks.

Võrreldes meestega, suudavad naised teha vahet fantaasia ja tegeliku soovi vahel.

Kui mehed naudivad seksi võõraga, siis naised tegelikult ei soovi olla vahekorras isikuga, keda nad ei tunne. Sel teemal naised küll fantaseerivad, kuid tegelikus elus leidub selline seks harva aset.

Paarisuhtes elavad mehed unistavad lisaks oma naisega seksimisest ka teiste neile silma jäänud naistega seksimisest. Partnerlussuhtes olevad naised unistavad väga harva võõra mehega seksimisest.

Uurijate jaoks oli huvitav, et meestel on väga palju seksuaalfantaasiaid, ka selliseid, mis on üsna äärmuslikud. Samas ei saavat neid selgitada vaid evolutsioonibioloogia abil, et mehel on vajadus paarituda võimalikult paljude partneritega.

Heteromehed unistavad näiteks anaalseksist, seksimisest transseksuaaliga ning oma naise ja teise mehe seksi jälgimisest.

Seksuaalteadlase Joyali sõnul on seksuaalfantaasiates levinud partneri seksuaalne alistamine ja enda alistada laskmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles