Tätte-Matvere teevad veel ühe üllatussutsaka, ja veel tasuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte ja Marko Matvere eelmine neljapäev Tartus
Jaan Tätte ja Marko Matvere eelmine neljapäev Tartus Foto: Andres Ehrenpreis

Lisaks äsjalõppenud ja ülimenukaks osutunud Jaan Tätte kontserdituurile, millele lisakontsertki väljahõigatud (19. august Tallinan lauluväljakul), saabub lisa reedel 13ndal Kuressaares, kui Tätte ja Matvere astuvad üles Kuressaares looduskaitsepäeval.

Kontsert algab kell seitse õhtul lossihoovis, kestab paar tundi, lisaks nimetatutele astuvad üles Tõnis Mägi ja Ott Lepland. Mägi ja Leplandi ühisesinemine on esmakordne, mehed on proovi tehes leidnud hea koostöö, teatab korraldajate poolelt Ingrid Peek.

Tättet polnud Kuressaarde raske kohale meelitada, on ta ju teada-tuntud loodusemees. «Loodus annab laulud,» pole Tätte kitsi loodust üheks oma olulisemaks ja suuremaks inspiratsiooniallikaks kiitmast.

Teise tandemi, Mägi-Lepland, programmist on teada, et esitusele tulevad laulud on välja valinud Mägi repertuaarist Lepland. Kas esitusele tuleb ka venekeelne «Sind otsides», nagu Uku Suviste seda Jurmalas tegi, selgub kohapeal.

See pole aga ikka veel kõik, kui kontsert läbi, saab looduskaitse 100. aastapäeva puhul minna igasugu töötubadesse küll nahkhiiri varitsema, ööputukaid püüdma ja lendtähti kaema, oma ala profid olukorda selgitamas. Üks nimi väärib siinkohal veel mainimist – Aleksei Turovski -, kes oma jututoas «Kes elab saare peal?» räägib kõikvõimalikest saareelanikest ja arutleb sellest, kust algab tsivilisatsioon ja lõpeb loodus, või siis vastupidi. Ja see kõik on huvilistele ilma rahata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles