Tolgi-Maimiku filmi võtetel vahetuvad osatäitjad välgukiirusel

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimusid Tallinna rockiklubis Tapper Andres Maimiku ja Rain Tolgi uusima filmi (mida kuluaarides juba Eesti «Spinal Tapiks» kustutakse) «Kormoranid» avastseeni võtted.


Filmivõtted, nagu kultuurihuviline lugeja teab, kujutavad endast kontrollitud kaost. Selle faktiga tegi isiklikult tutvust sire näitlejakalduvuste- ja kogemustega tütarlaps Jaanika Tammaru, kellele oli lubatud lausa sõnaline kõrvalosa. Nimelt pidi ta mängima filmi põhistaari Keisri (Guido Kangur) kallima Julia tütart. Ja istuski neiu juba grimmitoolis, kui kõik tema lootused suurele plaanile kadusid nagu lonks leiget õlut rokkari karvasesse kõhtu!

Sel hetkel märkas Rain Tolk võtetele statistiks tulnud noort daami ning tema hallide silmade pilk vangistus naisterahva säravasse dekolteesse kui terrorist kurikuulsasse Abu Ghraibi vanglasse. «Eee…» kogeles Tolk Maimikule, kui tema häälepaelad taas aju kontrollile allusid. «See ongi Julia tütar!»

Nüüd uuris ka Maimik uustulnukat lähemalt. Uuris ja uuris ja ainuke asi, mida ta EI TEINUD, oli see kuulus pöialde ja nimetissõrmedega kaadrimoodustamise võte selle nõidusliku partii ees. «Jah, see oleks väga sobiv tütar… Juliale,» nentis skandaalne filmimees. Ja nii juhtuski, et Guido Kanguri turvameeste poolt (kellest ühte mängib ülimalt veenvalt legendaarne hammasatleet Voldemar Kuristik) väärkoheldud õilsa näo võib märjal asfaldil oma sülle võtta kogemusteta uustulnuk, kes oma loomulike võlude tõttu filmimeeste pilku püüdis.

«Jah, oskused ja kogemused on hea asi küll, aga ANNET peab ka olema,» nentis üks võtteplastil viibinud filmiekspert seda imetabast vahetust jälgides.

Jaanikal (pilt galeriis) on selja taga näitlemiskogemus Nukuteatri noortestuudios ja üliõpilasteatris Tartus. Hetkel tegeleb ta füsioteraapiaõpingutega, kuid ei välista tuleviks lähemaid suhteid teatrilava ja kinolinaga.

«Ei, see ei olnud midagi sellist… suurt,» ütles Jaanika vapralt. Tema ennastsalgavus väärib eraldi ära märkimist, sest just selle rolli jaoks olid kostümeerijad neiule selga sikutanud imekitsa vakstukleidi, milles ta oma loomulikku võlu kaotamata terve võttepäeva Tapperi 35-kraadises kuumuses vastu pidas. «No nad leidsid ühe teise tüdruku, kes sobis paremini rolli ja ma ise vaatasin ka, et ta sobiski paremini,» ei olnud Jaanika enda sõnul liiga pettunud. «Ta oli rohkem SEDA moodi – bravuurikam, julgem…»

Sellega võib allakirjutanu nõustuda, sest bravuurikusest teame me siin Elu24 toimetuses enamvähem kõike.

Muide, Julia, kes filmi avastseenis Keisriga helipuldi alla püherdab, pilti näete selle loo juures. Julia rollis astub üles andekas amatöörnäitlejanna Auli, kes muuhulgas tegi eriti veenva soorituse Tolgi ja Maimiku loodud reklaamiklipis kino Sõprus tarvis. Seda võib vaadata siinsamas allpool. Tasub pilk peale visata ka võttepäeva galeriile!

Kino Sõprus "Presidendi vastuvõtt" from Kino “Sõprus” on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles