Rebane jäi diivanile magama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane
Rebane Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Lääne-Londonis Felthamis elav mees sai üllatuse osaliseks, kui järsku avastas oma elutoa diivanilt rebase magamas.

Ian Youngi sõnul oli ta maja tagumine ukse lahti jäetud ja rebane võis sealt sisse pääseda, kirjutab Daily Mail.

«Ta magas diivanil nagu koer, pea käppadel. Arvasin, et kui ma talle lähenen, tormab ta minema. Ta  ei ärganud, kui ma temast fotosid tegin. Loom tundis ennast seal üsna mõnusalt,» sõnas

Young lisas, et lõpuks ärkas rebane üles ja nuusutas isegi ühe lähivõtte puhul ta kaamerat.

Mehe sõnul suunas ta rebase uksest välja, kuid loom ei tahtnud ära minna.

Londoni loomakontrolli ameti ekspert Bruce Lindsay-Smithi kinnitusel ei ole linnarebastele selline «koeralik» käitumine omane, sest rebased on küllaltki kartlikud loomad.

«See rebane aga võis üles kasvada mõnes paigas, kus tal on olnud inimestega palju kokkupuuteid.  Kuid tuleb meeles pidada, et rebased on ikkagi metsloomad, mitte taltsad lemmikloomad,» selgitas Lindsay-Smith.

Loomakaitsjate andmetel võib Londonis ühelt ruutkilomeetrilt leida umbes kümme rebast. Suur-Londonis peaks neid olema 15 000.

«Tavaliselt püüame linnas hulkuvad rebased kinni ja toimetame nad metsapiirkondadesse tagasi,» lisas Lindsay-Smith

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles