Kaks last andsid Malaysia Airlinesi kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi lennu 370 mälestusjoonistus
Malaysia Airlinesi lennu 370 mälestusjoonistus Foto: SCANPIX

Kaks Malaisia last andsid lennufirma Malaysia Airlinesi ja lennunduse esindajad kohtusse, kuna nad kaotasid oma isa lennul 370.

Tegemist on esimese korraga, mil kaheksa kuud tagasi kadunuks jäänud lennul olnute pereliikmed kohtuhagi esitasid, kirjutah Huffington Post.

13-aastane Jee Kinson ja 11-aastane Jee Kinland süüdistavad Malaisia tsiviillennundusametit selles, et lennukiga kontakti ei püütud saada kui see 8. märtsil lennul Kuala Lumpurist Pekingisse radariekraanilt kadus.

Lennul olnud 239 inimese saatuse kohta puuduvad andmed.

 Poisid tegid hagiavalduse Kuala Lumpuri kõrgemale kohtule. Selles seisab, et lennundusjuhid olid hoolimatud ning ei suutnud tagada reisijate ohtust. Lisaks peavad lapsed lennuki kadumise eest vastutavaks riigi õhujõudude juhti ja valitsust.

«Pidime ootama kaheksa kuud. Olles suhelnud mitmete ekspertide leidsime, et on olemas piisavad tõendid kohtuasja algatamiseks. Ei ole aktsepteeritav, et suur lennuk jääb nüüdsel tehnoloogiaajastul kaduma,» lausus poiste advokaat Arunan Selvaraj.

Poisid soovivad kohtu kaudu saada kompensatsiooni vaimse stressi, hingevalu ja oma isa Jee Jing Hangi kadumise pärast.

Isa töötas internetiäris ning ta sissetulek oli 5200 dollarit.

Selveraj sõnul otsustab kohus, kui suurt kompensatsiooni lapsed saada võivad.

Kaks kolmandikku lennul 370 olnud reisijatest olid Hiinast.

Hiinlane Steve Wang, kes kaotas sel lennul oma ema sõnas, et paljud Hiina perekonnad on palganud advokaadid, kuid kohtusse ei ole veel mindud.

Asjatundjate arvates võis lend 370 kukkuda India ookeani lõunaosa kohal alla ning uppuda. Lennuki otsinguid juhtivate Austraalia päästeekspertide kinnitusel jätkatakse lennuki otsimist, kuid ei saa olla kindel, et leitakse, sest otsinguala on väga suur. Seni ei teata selle lennuki saatusest mitte midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles