GALERII! Tallinn Food Festil valiti aasta kokk 2014

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas neljapäeval alanud toidumessil Tallinn FoodFest 2014 valiti ka selle aasta parim kokk. Tänavu pälvis tiitli Dmitri Fjodorov restoranist Ribe.

Foto: Viktor Burkivski

Meisterkokka on valitud alates 1995. aastast ning seekord toimub mõõduvõtmine juba kahekümnendat korda.  Eriline rõhk on võistlusel Eesti toidul, kuna kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt koostatud peaasjalikult kohalikust toorainest.

Foto: Viktor Burkivski

Eelvoorus osalemiseks esitas iga võistleja võistlustööna á la carte supi, pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuli osavõtjatel valmistada sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, supp, pearoog ja dessert ning valida nende juurde sobivad joogid. Roogade valmistamiseks oli aega 5,5 tundi. Töid hindas rahvusvaheline kohtunikekogu.

Foto: AFP / Scanpix

Aasta kokk 2014 finalistid (tähestiku järjekorras):

Aleksandr Nikoškov - Mozart Catering

Alexander Kolomar - Horisont restoran

Dmitri Fjodorov - restoran Ribe

Kaido Kaunissaar - M/S Baltic Queen

Kirill Kirejev - restoran Al Bastione

Raido Soosaar - restoranid Ö ja Kaks Kokka

Roman Sokalski - Villa Mary restoran

Siiri Aasma - restoran CRU

Foto: Viktor Burkivski

Parima koka tiitli pälvis Dmitri Fjodorov restoranist Ribe.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles