Ilmar Taska uus film «Hirmu tiivad» jõuab Eesti kinolinadele septembris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Taska film "Hirmu tiivad" esilinastub kinos Solaris 03.09.10
Ilmar Taska film "Hirmu tiivad" esilinastub kinos Solaris 03.09.10 Foto: "Hirmu tiivad"

Hea, et on olemas filmimees Ilmar Taska, rõõmustab ajakirjas Teater. Muusika. Kino režissöör Tõnu Virve.

Meil on olemas tuntud väliseesti kirjanikud, kunstnikud, poliitikud ja just Ilmar Taska on looja, kes esindab väliseesti filmikunsti.

Isikuna äärmiselt tagasihoidlik Taska ei lase oma stiilsete filmide ja nende arvuga kujundada võltsmüüti, nagu oleks Nõukogude okupatsiooniaeg andnud meile eesti filmikunsti ja Eesti Vabariigi jätkudes poleks rahvuslikku filmikunsti praegu olemaski.

Ajal, mil isegi lind ei lennanud üle ühel kuuendikul maakerast laiuva Nõukogude kodumaa riigipiiri, liikus ometi info salajasi kanaleid pidi ka meie suletud ruumi. Nii vaatasin minagi tookord salaja vaba maailma noore eestlase loodud dokumentaali saksa avangardi kunstnikust. See oli Ilmar Taska film.

Tõnu Virve pikemat lugu filmimees Ilmar Taskast ja retsensiooni peagi tema Eestis esilinastuvale filmile «Hirmu tiivad» («Sinu riik tulgu») loe juba ajakirjast Teater. Muusika. Kino

Ilmar Taska film «Hirmu tiivad» («Sinu riik tulgu») jõuab kino Solaris ekraanile 3. septembril.


«Sinu riik tulgu» («Thy Kingdom Come»). Režissöör: Ilmar Taska.

Stsenaristid: Mariano Baino, Loris Curci, Andrea Nobile ja Vince Villani.

Produtsendid: Loric Curci, Andrea Marotti, Maurizio Santarelli, Antoni Sole, Ilmar Taska, Alessandro Verdecchi ja Lorenzo Von Lorch.

Kunstnikud: Tony D’Amato ja Gabor Szitanyi.

Osades: Julian Berlin (Susan), Marian Zapico (Karen), Andres Bagg (Alex), Louis Ballester (John), Brandon Karrer (Peter), Gabriel Oliva (Mark), Olga Shuvalova  (Irina) ja Tiya Sircar (Amy).  © ABS Production /
ReDark, Itaalia-Hispaania, 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles