Mart Sander seinasodijate vastu: võitlus jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sander
Mart Sander Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pärast multitalent Sanderi äsjast linnas laiutava grafiti vastu suunatud sõnavõttu on end puudutuna tundnud grafitijoonistajad astunud Sanderiga mõttevahetusse, saates meile ja luues Sanderist pilapildi.

Sanderi enda sõnul sai ta ühelt «aerosoolijõugu pooldajalt» kirja, kus seisis, et tena «naeruväärne ja jõuetu ühemehesõda» vaid suurendab grafitite joonistamist linnas. Lisakas võib siin-seal Tallinnas näha Sanderit kujutavat plakatit, kus mehe pea ümber on aupaiste ja tema T-särgil kiri: «Grafiti is so gay» (grafiti on homolik – T.L.), kirjutab Õhtuleht.

«Usun, et iga liikumine peab kusagilt alguse saama,» on Sander täis võitlusvaimu oma põhimõtete eest jätkuvalt seisma ja leiab, et tema poolt pole tegu isikliku ristiretkega, sest ta hoolib grafitit pigem häirivaks pidavatest inimestest. «Kui ta kodumaja määritakse ära, sest tegija peab seda kunstiks, siis on see parimal juhul pealetükkiv agressiivsus, halvimal aga võõra vara rikkumine,» ütleb Sander.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles