11-aastaselt pimedaks jäänud naine lõi pea vastu lauda ja sai nägemise tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisa Reid
Lisa Reid Foto: stuff.co.nz

Uus-Meremaal elav naine kaotas 11-aastaselt nägemise ning nägemine taastus täiskasvanuna pärast seda, kui ta unisena öisel ajal pea vastu lauda ära lõi.

Aucklandis elaval Lisa Reidil avastati kasvaja, mis mõjutas silmanärve, kuid üks juhtum muutis ta elu, edastab Daily Mail.

15. novembril 2000. aastal kummardus siis 24-aastane Reid oma juhtkoera Ami kohale, et talle head ööd soovida, kuid juhuslikult lõi pea vastu lauda.

Kui naine järgmisel hommikul üles ärkas, oli ta nägemine taastunud.

«Arstid ei oska seni selgitada, mis juhtus. Minu enda jaoks oli see väga suur üllatus, mida ei saa sõnadesse panna,» sõnas nüüd 38-aastane Reid.

Reidist on saanud nüüd loengutepidaja, kes räägib oma juhtumist, aitab pimedate olukorra kohta infot edastada ning nende heaks raha koguda.

Reidi sõnul aitas teda pimedaks olemise ajal väga palju Uus-Meremaa pimedate ühing ning tal on enda sõnul kohustus nüüd neid aidata.

16. novembril möödub 14 aastat sellest, kui naine nägemise tagasi sai.

Reidile oli pärast nägemise taastumist uudiseks, millised olid ta vend ja ema. Nende välimus oli aastate jooksul muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles