Üllatav kooslus: Jarek Kasar ja kitarrist Erki Pärnoja astuvad koos lavale

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulujazz 2014/ Jarek Kasar ja Erki Pärnoja: dialoog
Jõulujazz 2014/ Jarek Kasar ja Erki Pärnoja: dialoog Foto: promo

Jõulujazz täidab 23. novembrist kuni 15. detsembrini Tallinna jazz-muusikaga. 4. detsembril astuvad Vabal Laval esmakordelt koos lavale duo Jarek Kasar ja kitarrist Erki Pärnoja.

Jarek Kasar rääkis, et talle meeldib luule ja muusika: «See on mulle sümpaatne, kui muusikas on tähtsamal kohal sõnad ning ei panda nii palju rõhku häälega veiderdamisele. Just sellist muusikat tahangi teha. Kõike, mida öelda soovin, ütlen oma lauludega. Sellest, millest ma lauludes ei räägi, ma võib-olla ei tahagi rääkida.» Oma kontsertidel esitab Jarek alati kõrvuti publiku lemmiklauludega ka uusi lugusid.

Foto: Tiit Mõtus

Erki Pärnoja on kitarrist ja helilooja, kes on üleilmset tuntust kogunud Ewert and The Two Dragonsi bändist. Erki oli ka esimene noor jazz-muusik, kes pälvis 2007. aastal Noore Jazzitalendi tiitli. Oma Rootsi kiiksuga jazz-ansambliga MaiNekkHööts on antud hulk edukaid kontserte nii Skandinaavias kui ka Baltikumis. Suure osa lugudest kirjutas ta bändile ise. Ja pole ka imeks panna, et «draakonites» on Erkil nii kitarristi, helilooja kui ka laulja roll.

Foto: Jelena Rudi

Erki Pärnoja tunnistas ajakirjale Pulss, et Jareki kosmilist päritolu süntesaatorite helid on tema jaoks uus helikeskkond, kus oma ideid genereerida. «Üleüldse on nii, et klahvpillidega duo tegemine on minu mugavustsoonist umbes sammu jagu väljas. Ja Jareki muusikas tavaliselt ei esine kitarri,» lisas andekas kitarrist.

Foto: promo

Duokontsertil «Dialoog. Erki: «Tead sellest midagi?». Jarek: «Miks sa küsid?»» saab kuulda mõlema muusiku uusi lugusid ja ka lemmikviise uues kuues.

Loe infot ka kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles