Eesti taipoksi amatsoon Andra Aho sai Euroopa meistriks

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Aho treeneriga.
Andra Aho treeneriga. Foto: MediaMarketing

Möödunud nädalavahetusel Itaalias Euroopa meistrivõistlustel esinenud Eesti taipoksiklubide meeskonnas «Team Pitbull» säras kaunis Andra Aho, kes võitis kaalus kuni 54 kilogrammi pärast väga rasket matši võõrustajamaa esinumbrit ning ta krooniti Euroopa meistriks.

Foto: MediaMarketing

ISKA European Open Championship võistlus toimus Itaalias Pescaras. Eesti meeskonnas käisid võistlemas Tallinna, Saku ja Tartu taipoksi klubide liikmed. Laupäeval toimus võistluse raames õhtune Fighting Gala, mille underground matšideks valiti silmapaistvamate meeskondade sportlaste finaalmatšid. Kokku toimus kuusunderground fighti, millest kolmes lõid kaasa «Team Pitbulli» esindajad Andra ja Angela Aho ning Ahti Pikkur. Teistel Eesti taipoksijatel tuli siiski finaalis vastu võtta napp kaotus.

Reedeses poolfinaalis võitis Andra oma itaallannast vastast Sara Falchettit juba esimeses raundis, tema põlvelöök kehasse oli nii tugev ja täpne, et vastane viidi areenilt ära kanderaamil. Eesti naistaipoksija avaldas oma esinemistega paljudele sügavat muljet. Kaaslaste sõnul on Andra tuntud terava põlvelöögiga.

Eesti tugevaima taipoksitreeneri ning maailmatasemel võistleja Kevin Renno sõnul on 19-aastane Andra praegu Eestis lootustandvaim tütarlaps, kes on andekas nii kick- kui ka taipoksis. Treeneri sõnul olid Euroopa meistrivõistlused proovikiviks, mille läbi selgub, kas neiu on valmis suurteks turniirideks. Andra Aho tõestas Itaalias, et on.

«Andra on trennis alati esimesena ja lahkub viimasena. Seda on näha, et ta naudib, mida teeb ja teebki seda suure heameelega,» ütles Kevin Renno intervjuus portaalile GoodNews.

Andra ise ütleb, et taipoks ehk muaythai on Eestis tõusev trend ja üha enam neidusid tegeleb sellega. «See on väga hea üldfüüsiline treening ning väga intensiivne rasvapõletus, mis on ka üks peamisi põhjuseid, miks taipoks naistele hästi peale läheb,» selgitab ta.

Andra treenib Tallinna Taipoksi Klubis treener Kevin Renno käe all, teda on õpetanud ka Taist pärit treener Mosa Chatchawan. Neiu alustas võitluskunstide maailmas 16-aastasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles