Telesaateid vaadatakse aina enam tahvelarvutist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti
Tahvelarvuti Foto: SCANPIX

Soomes tehtud uuringu kohaselt on tahvelarvutist saanud omalaadne miniteleviisor.

Uuring näitas, et telesaateid ei vaadata enam ainult televiisorist, vaid mitmete erinevate tehnoloogiavahendite abil, kaasa arvatud tahvelarvuti, edastab YLE.

Kolm neljandikku küsitletutest uuris telekavasid ja vaatast telesaateid interneti vahendusel. Aina enam kasutatakse telesaadete vaatamiseks lisaks tahvelarvutile ka nutitelefone.

Uuringus osalenutest 14 protsendi sõnul on nad viimased 12 kuud vaadanud telesaateid tahvelarvuti abil. Lastega perekondadest kasutab tele- eriti aga lastesaadete vaatamiseks tahvelarvutit 19 protsenti.

Suursündmuste otseülekandeid vaadatakse siiski enamjaolt televiisorist.

Uuringus tõdeti, et nutitelefonide ja tahvelarvutite arv on majapidamistes aastaga kahekordistunud. Umbes 30 protsenti vastanutest pidas nutitelefoni väga tähtsaks meelelahutusallikaks. Tahvelarvuteid pidas tähtsaks 16 protsenti.

Kui internetti ja televisooni kõrvutati, siis 62 protsenti küsitletutest ei loobuks internetist. Televisiooni puhul oli see protsent 38.

Erinevate vanusegruppide vahel olid telesaadete vaatamise eelistused, kas televiisor, tahvelarvuti või nutitelefon, väga suured.

Küsitleti 2025 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles