Üle 20 naisega seksinud meestel on väiksem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 20 naisega seksinud meestel on väiksem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki
Üle 20 naisega seksinud meestel on väiksem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki Foto: SCANPIX

Kanada Montreali ülikooli uuring näitas, et meestel, kes on seksinud rohkem kui 20 naisega, on väiksem tõenäosus haigestuda eesnäärmevähki.

Üle 20 naisega seksinud meestel oli eesnäärmevähki haigestumise oht kolmandiku võrra väiksem ning 19 protsendi võrra väiksem oli oht saada eesnäärmevähi kõige agressiivsem vorm, edastab The Telegraph.

Homoseksuaalsuhete kohta see ei kehti. Rohkem kui 20 mehega seksinud meestel kahekordistus oht saada eesnäärmevähk võrreldes heteroseksuaalsete meestega, kes teiste meestega kunagi seksinud ei olnud.

Seksuaalteadlaste arvates kaitseb suguühe naisega mehi eesnäärmevähi eest. Eriti aga neid mehi, kellel on seksuaalsuhted paljude naistega.

«Meeste eesnäärmevähi tõrjumise taga on asjaolu, et mida enam mehed eri parteritega seksivad, seda enam leiab aset seemnepurse. Just see kaitseb suguelundeid,» selgitas uuringu juht Marie-Elise Parent.

Parenti sõnul ei ole see uuring samas reklaam, et heas monogaamses suhtes mehed peaksid hakkama armukesi pidama ja palju seksima.

Uuringus vaadati 3200 mehe tervise ja seksuaalelu andmeid ajavahemikust 2005 – 2009.

Lisaks leiti, et eesnäärmevähiga meestel oli varem perekonnas keegi mingisse vähiliiki haigestunud olnud.

Teadlastele oli siiski üllatuseks, et palju naissoost seksipartnereid omanud meeste seas tuli eesnäärmevähki haigestumist vähem ette.

Parenti arvates ohustavad meeste homoseksuaalsuhteid suguhaiguste levimine ning anaalne suguühe võib kahjustada eesnääret. Sellest ka oht, et homoseksuaalsetel meestel on eesnäärmevähi tekke oht suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles