«Kääbiku» kolmas film lõpeb 45-minutilise lahingustseeniga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Pace filmis The Hobbit: The Desolation of Smaug
Lee Pace filmis The Hobbit: The Desolation of Smaug Foto: SCANPIX

Režissöör Peter Jackson avalikustas, et detsembris kinodesse jõudev film «Kääbik: Viie väe lahing» lõpeb 45-minutilise lahingustseeniga.

Jackson rõhutas, et lõpulahing on tehtud nii, et vaatajal igav ei hakkaks, vahendab Entertainment Weekly.

«Meil on reegel, et me ei näita rohkem kui kahte-kolme kaadrit anonüümsetest võitlejatest ilma põhitegelasi näitamata. Muidu tabaks publikut lahinguväsimus,» seletas lavastaja.

Üksildase Mäe jalamil toimuva vägeva lahingu planeerimine oli suur töö.

«Pidime kõigepealt looma maastiku ja siis välja nuputama, et okei, meil on 10 000 orki, kui palju ruumi nad võtavad? Kas nad täidavad terve oru või on kõigest täpike? Siis hakkasime skeemidele nooli joonistama.»

Jacksoni sõnul mängivad lahingustseenides rolli kotkad, kuid mitte päris nii, nagu fännid arvata võivad.

«Tolkien kasutab kotkaid selliselt, et see võib veidi kohmetu olla - nad ilmuvalt ei kuskilt ja muudavad olukorda väga kiiresti. Siin on nad aga osa plaanist, mitte päästjad. Ma mõistan, et kui kotkad oleks olnud võimelised Frodo «Sõrmuste isandas» Mount Doomi kohale lennutama ja laskma tal lihtsalt sõrmuse sisse pillata, oleks need filmid olnud palju lühemad,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles