Video! Tanel Veenre: ameeriklased olid meie presidendi kikilipsust šokeeritud

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 26. oktoobri hilisõhtul Tallinna lennusadamas uhke moegaalaga  lõppenud Tallinn Fashion Week tõi pealinna pimedasse öödesse ohtralt glamuuri, sära ja moodi.

Foto: Tiit Mõtus

After Dark Couture Tallinna lennusadamas tõi rohkem kui tuhande vaataja ette kokku 120 couture kleiti, üle 30 modelli ja 120 meetrit pika moelava!

Üks moe-show korraldajatest oli ka moeprofessor ja ehtekunstnik Tanel Veenre, kelle lemmikaksessuaariks on kikilips nagu meie presidendilgi. Miks?

Tanel: Mulle tõesti meeldib kikilips rohkem, kui tavaline lips. Aga miks? Võib-olla sellepärast, et lapsepõlves olid mingid raamatud, kus inimestel olid kikilipsud ja see  tundus kuidagi kelmikas. Meie president küll mõjutaja ei ole, pigem on tema mõjutatud teistest.

Foto: Marko Saarm / Sakala

Kas meie president kannab kikilipsu välja?

Tanel: Jaa, kindlasti. Kuid mulle meenub siiski lugu ühest rühmast ehtekollektsionääridest, kes Eestit väisasid ja nende seas oli ka üks tõeline juudi härra New Yorgist. Tema rääkis, et Ameerikas oli olnud mingi suur presidentide kohtumine ja põhimõtteliselt seal oldi tõsiselt šokeeritud meie presidendi kikilipsust. See tundus minu jaoks nii veider. Lahe ju, et oleme siin nii kaasaaegsed. Me ei ole surutud mingitesse stiilikastidesse, võime kanda asju just nii nagu tunneme. Ja siis tuli see Ameerika vanakooli härrasmees ja küsis, et mis mõttes president Ilves kannab kikilipsu. Et see on täiesti lubamatu! Ja see jutt šokeeris mind täiega, sest mulle meeldib mõelda, et meil on vabadus otsustada.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles