TFW galerii ja video: Iris Janvier tõi lavale õnnestunud terviku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TFW teisel päeval näitas moelooja Iris Janvier oma värsket loomingut.

Iris Janvier on ennast Eestis kiiresti üsna laiale publikule tuttavaks teinud ning lisaks suurepärastele rõivakonstruktoritele on selle märgi puhul märgata läbimõeldust ka mujal: spetsiaalselt selleks õhtuks loodud muusikas kõlas aeg-ajalt sensuaalse hääle esituses nimi «Iris Janvier», tsementeerides ennast sedasi vaataja mällu.

Foto: Viktor Burkivski

Tulles nähtud rõivaste juurde oli tegemist õnnestunud tervikuga, mis ideelises plaanis tegeles eelkõige isetekkelise ehk loodusliku ning inimtekkelise ehk tehisliku vastandamisega ja kokkupuutepunktidega. Meelde jäid eelkõige kärtsudes keemilistes (ent siiski ka looduses eksisteerivates!) toonides, nurgeliste detailidega kaunistatud kleidid ja hästi istuvad lõiked.

Foto: Viktor Burkivski

Taustaks valitud suurlinlik biit toitis veelgi legendi, justkui oleks tegemist sugugi mitte meie oma Eesti disainerite, vaid mõne peene välismaa päritolu moeloojaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles