Võimas! Saksa metalmasin Accept jõuab Euroopa tuuri raames detsembris Eestisse

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa heavy-metal muusika alustala Accept
Saksa heavy-metal muusika alustala Accept Foto: promo

Juba 2. detsembril jõuab taaskord Eestisse Saksa heavy-metal muusika alustala, maailmas rohkem kui 17 miljonit albumit müünud Accept. Pea tuhat inimest olid eelmisel Eesti kontserdil tunnistajaks kui meeletu energiaga see bänd laval esineb. Rock Cafes toimuv kontsert on kohustuslik kõigile rockisõpraleke, kes on üles kasvanud lugude «Metal Heart» ja «Balls To The Walls» saatel. Piletid kontserdile tulevad müügile esmaspäeval 27. oktoobril Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Accepti otseseks eelkäijaks oli 1968. aastal loodud Band X, mis aastal 1971 sai uue nime. Omanimeline debüütalbum nägi ilmavalgust 1979. aastal ning sellest ajast saati on Accept olnud heavy-metal muusika musternäidis. 1987. aastal lahkus bändist vokalist Udo Dirkschneider, moodustades oma grupi nimega U.D.O. mille järel proovis Accept mitmeid erinevaid vokaliste, kuid päris õiget klappi ei tekkinud kellegagi ning 1989. aastal bänd lagunes.

Foto: promo

Dirkschneider naases 1992. aastal bändi tagasi ning nii jätkati veel viis aastat. Seejärel pöördus Dirkschneider täielikult tagasi oma sooloprojekti juurde ning Accept ei tegutsenud kuni 2004. aastani, kui otsustati korraldada kontserttuuri Accepti algse koosseisuga. Seejärel mindi taas laiali, Dirkschneider põhjendas seda sellega, et kõigil liikmetel on oma sooloprojektid ning uusi lugusid salvestada oleks ajaliselt võimatu.

2009. aastal taasühineti juba ilma Dirkschneiderita, uueks lauljaks kutsuti ameeriklane Mark Tornillo. 2010. aastal ilmus uue vokalistiga album «Blood of the Nations», mis pälvis üle maailma kriitikutelt ja muusikahuvilistelt vaid ülivõrdes kiidusõnu. Kaks aastat tagasi ilmunud «Stalingrad» tõi Accepti ka Eestisse kontserti andma. Tänavu suvel ilmus album «Blind Rage». Läbi aastate on Accept müünud maailmas rohkem kui 17 miljonit albumit.

Foto: promo

Accepti kontsert on kohustuslik kõigile muusikasõpradele, kes on üles kasvanud lugude «Metal Heart» ja «Balls to the Walls» saatel, sest siiani pole need lood puudunud Accepti kontsertrepertuaarist.

Piletid Accepti kontserdile hinnaga alates 32 eurost tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 27. oktoobril kell 10.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles