TFW: laval saab nautida ka pöörasemaid ja vaatemängulisemaid etendusi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perit Muuga looming
Perit Muuga looming Foto: promo

Tallinn Fashion Week toob lisaks ootuspärasemas formaadis moedemonstratsioonidele lavale ka pöörasemaid ja vaatemängulisemaid etendusi. Üllatusi jagub igasse päeva kui mitte muul moel, siis kasvõi kollektsioonide kogusuurust arvestades.

Moenädala avapäevast leiab lisaks teada-tuntud Kuldnõela galale ka teise palavalt oodatud etteaste – noore disaineri Perit Muuga esimese suure kollektsiooni. Selle keskmes olevaid hiiglaslike mõõtmetega kleite kommenteerib disainer ise nii: «Suurele pruunile kleidile kulus umbes 16 meetrit kangast ja lisaks ka peaaegu samapalju tülli, teisele suurele valgele latekskleidile koos voodriga 30 ja rohkem meetrit, lisaks ka tülli kuskil 15 meetrit ja üle tuhande needi. Suur pruun kleit on minu kõige esimene looming üldse!»

Foto: promo

Reedesesse päeva mahub rekordarvu disaineritega etendus MOOD 100, mis Eesti Kunstiakadeemia 100. juubeli puhul toob lavale terve sajandi moekümnendid kümne disaineri käsitluses. Etenduse visuaalse poole eest kannab hoolt Mark Raidpere ning muusikalise mõõtme eest seisab hea helilooja Markus Robam.

Foto: promo

Laupäev toob aga moelavale paraja annuse õõva, koos Taavi Turk’i intrigeeriva ja moelooja sõnutsi inimhinge tumedamates tahkudes tuhniva kollektsiooniga Silentium. Lisaks süngetele rõivastele on hirmuäratavad ka showl ülesastuvad modellid – mis nendega täpselt ette võetud on, saavad näha need, kes kohale tulevad. Tegemist on seni skandaalseid meesterõivaid loonud Turki esimese naistele mõeldud rõivakollektsiooniga. Naiselikku tooni aitavad veelgi võimendada Sofja Markarova ehtekollektsiooni Plüsch minimalistlikud ja erksas koloriidis teostatud ehted kaubamärgilt SOMA.

Foto: promo

Pühapäev möödub seniste rekordite purustamise lainel – alla tuleb anda nii senisel kleitide koguarvu rekordil, saali suuruse rekordil kui ka pikima catwalki rekordil. After Dark Couture lennusadamas toob rohkem kui tuhande vaataja ette kokku 120 couture kleiti, üle 30 modelli ja 120 meetrit pika moelava!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles