Lenny Kravitz alustas uut maailmaturneed!

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LENNY KRAVITZ ALUSTAS UUT MAAILMATURNEED
LENNY KRAVITZ ALUSTAS UUT MAAILMATURNEED Foto: promo

Juba järgmisel teisipäeval, 28. oktoobril Tallinnas esinev rokklaulja, helilooja, multiinstrumentalist, produtsent, näitleja, stiiliikoon ja mitmekordne Grammy auhinna võitja Lenny Kravitz alustas oma uut maailmaturneed. «Strut» nimeline kontserdireis on pühendatud laulja kümnenda stuudioalbumi ilmumisele.

Uus turnee sai alguse eile, 22. oktoobril ning tuuri esimese osa raames külastab Lenny 16 Euroopa riiki, andes kokku 29 esinemist. Kravitzi uues kavas on ruumi nii tema värske kauamängiva «Strut» lugudele, kui ka laulja karjääri parimatele rokipaladele ja ballaadidele. Nii kõlavad Tallinnas teiste seas sellised lood nagu «Are You Gonna Go My Way», «The Chamber», «Always on the Run», «Dirty White Boots», «Let the Love Rule», «American Woman» jpt.

Foto: promo

Lenny enda sõnul koosnes tuuriks ettevalmistumine mitmest etapist. «Üheks kogemuseks, mille sain uue albumi kallal töötamise ajal, oli see, et antud protsess justkui viis mind tagasi keskkooli aegadesse, väga loomupärasesse kohta, kus sai muretult jämmida ning muusikat teha. Ei mingit teesklust, ei mingeid plaane. Seega otsustasin alustada uue tuuri proovidega väikeses magamistoas. Selleks üürisime bändiga maja ning kolisime sisse. Varasemalt oligi mul kombeks minna pärast koolitunde jämmima enda sõbra juurde, kus meil vajalik kola oli ning seda samuti just väikeses magamistoas. See oli koht, kust kogu see maagia alguse saigi. Pärast proove üüritud majas siirdusime Miamisse, Ice Palace Film Studiosse, kus saime ennast sisse seada suuremal pinnal, kus oli juba rohkem ruumi päris kitarrivõimenditele ja muule vajalikule helitehnikale. Seal saime veelgi enam bändi kõla detailidesse minna. Õppisime muusikat, koosmängimist ja laval koosolemisest. Viimaseks etapiks olid aga juba proovid Pariisis tuuriks kujundatud pärislaval,» rääkis muusik.

Lenny Kravitzi uus show leiab aset suurel ümmargusel laval. Tallinnas esineb staar koos kümneliikmelise live-bändiga, mille koosseisu kuuluvad sellised tunnustatud muusikud nagu Cynthia Blackman (trummid), Gail Ann Dorsey (basskitarr), Craig Ross (kitarr), Michael Sherman (saksofon), Harold Todd (saksofon), George Laks (klahvpillid) ja Ludovic Louis (trompet). Saatebändis on ka kolm taustalauljat. «Uus show keerleb selle ümber, kuidas mu vana materjal sobitub uute lugude õhkkonnaga. Kohati ma lasengi täitsa tahtlikul moel uuel loomingul üle võtta ja tähtsam olla. Sellest lähtudes tegin ka uue show lugude valiku. Aga see kõik on vaid teooria, võid plaanida ükskõik mida, kuid lõppkokkuvõttes sõltub kõik publiku reaktsioonist ja vastuvõtust. Nii, et ootasin suure põnevusega uue turnee algust. Minu live-bänd on uskumatult hea ning kõik tundub lihtsalt väga õige olevat. Vahel juhtub, et sul õnnestub saada kätte see kõige kindlam ja mõnusam vibe, mis viib täpselt sinna, kus vaja. Leian, et hea on olla endiselt inspireeritud ja näljane, seega olen väga põnevil. See kõik on puhas rokk’n’roll!» lisas laulja.

Lenny Kravitz esineb 28. oktoobril Saku Suurhallis. Erikülalisena astub Tallinnas lavale New Yorgist pärit laulja, helilooja ja multiinstrumentalist Gabriel Garzón-Montano.

Järgmisel teisipäeval, 28. oktoobril avab Saku Suurhall uksed kell 18:00, kontsertprogramm algab kell 19:30.

Piletid hinnaga alates 49 eurot on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Lenny Kravitzi Tallinna kontserdi esitleja on raadio Star FM.

Kontserdi produtsent on Live Nation Baltics.

Live Nation Baltics’it sõidutab Peugeot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles