GusGus kontserdi erikülaline on bassimuusika duo Faun Racket

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW 2014 artistid, Faun Racket (EST)
TMW 2014 artistid, Faun Racket (EST) Foto: promo

14. novembril esineb Tallinnas Rock Cafes Islandi elektroonilise muusika legend GusGus. Erikülalisena astub üles bassine «elektrokenrolli» duo Faun Racket.

Kogenud muusikute-produtsentide Andres Lõo ja Talis Paide ühise tandemi Faun Racketi jõujooned põimuvad melodramaatilise vokaali, hoogsa bassi ja müütilise linnafauna hääle ümber. Andres Lõo on kohalikule muusikaskenele tuttav ka sooloartistina ning laulja või  trummarina erinevates avantroki ja elektropopi kooslustes (Luarvik Luarvik, Opium Flirt, Holy Motors). Talis Paide muusikaline CV sisaldab muuhulgas osalust jazzicombos State of Zoe ja disko-funk koosluses Kosmosepealinn.

Foto: Sergey Chernov

Faun Racket on kui mesise avangardi ja elektrobassi lõppjaam. Biit, mis on hea su südamele, ülevoolav melodraama ja popi elementide üleküllusest süttinud tulikerad, mis valgustavad teed eksirännakul Bowie kloonidele. «Nagu vaataks psycho-noir-klassikat pühapäevahommikusel hunditunnil,» on Faun Racket ise oma muusikat kirjeldanud.

Faun Racketi mullu CD-formaadis ja tänavu ka vinüülis ilmunud esikalbum «Enter Projector» (Vitamiin Loft Records) nomineeriti Eesti Muusikaauhindade galal aasta kolme parima elektroonika-albumi hulka. Kriitikute ja muusikasõprade poolehoiu võitnud plaadi autorid peavad aga enda olulisimaks väljendusvahendiks just kontserdi formaati, pannes rõhku ka visuaalidele ning toonitades, et kogu kontseptuaalse imagoloogia ja loosunglikkuse kõrval on tähtis, et nad on olemas just siin ja praegu – laivis.

Foto: Kristel Aija

Faun Racketi hiljutist ülesastumist Tamperes Lost In Music festivalil iseloomustas Briti muusikaajakirjanik Andrew P Childs kui «katkematu gruuviga äraspidist reivi». Bändi Tallinn Music Weekil näinud briti muusikablogi Drowned In Sound kriitik Jazz Monroe võrdles neid plejaadi legendaarsete sündisõdalastega, leides nende muusika olevat ühtaegu «hirmutavalt tumeda, ometigi lausa plastiliselt sillerdava». Ilmakuulus Islandi avantpopi kuninganna Björk on aga nende lugu «Melody Lane» kuulnult tõdenud: «See meeldib mulle väga... Tallinn näib olevat viljakas paik!»

14. novembril kostab Faun Racketi Tallinna viljakas pinnases kosunud linnafauna hääl Björki kaasmaalaste GusGusi soojendajana Rock Cafes. Kuuldavale tuleb nii esikalbumi «Enter Projector» lugusid kui mitmeid uusi radu.  

«Aitame meeleldi lõhestada seda taevast bändile, kes kunagi laulis «I am the paper above the skyscraper» (GusGus «Polyesterday»). Koos teeme Rock Cafés inimfauna häält. Esitame mustkollase kava meie esialbumi «Enter Projector» lugudest ja mitmest täiesti uuest träkist. Elusast,» lubab Faun Racket.  

Foto: promo

1990-ndate aastate keskel alustanud ja globaalse ründevõimega techno-souli löökrühmaks kujunenud GusGus esitab Rock Cafe kontserdil oma tänavuse albumi «Mexico» materjali, lisaks ka vanemaid lugusid nagu «Need In Me», «Hold You» ning aastatuhande alul üleilma edetabeleid lammutanud number-üks hitt «David».

Piletid kontserdile on saadaval Piletilevist hinnaga 25 eurot.

Kontsert toimub reedel, 14. novembril Tallinnas Rock Cafes. Uksed avatakse kl 20.00, Faun Racket astub lavale kl 21.30, GusGus kl 22.30

Lisainfo siin.

Piletid saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles