Vennaskond tähistab oma 30 aasta juubelit punkiva kontserdiga Rock Cafes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Vennaskond
Ansambel Vennaskond Foto: Erakogu

25. oktoobril tähistab Eesti anarhismi ja uusromantismi sümbol Vennaskond kolme kümnendi täitumist kontserdiga Rock Cafe nimelises rokimekas. Vennaskonda tulevad õnnitlema Telly Addicts ja Irwin Art Project Piletid sünnipäevapeole on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

1984. aastast tegutsev Vennaskond on üle elanud mitmeid koosseisumuutusi, kuid bändi liider Tõnu Trubetsky on vankumatult olnud paigal kolmkümmend aastat. Vennaskonnas on 25 aasta jooksul mänginud märkimisväärne hulk muusikuid - näiteks Andrus Lomp (R.I.P), Mätas (R.I.P), Hindrek Heibre (R.I.P.), Teet Tibar, Mait Vaik, Jaan-Eik Tulve, Alar Aigro, Jüri Klyszejko, Rainis Kingu, Camille Camille ja paljud teised.

Vabaduse aateid ja armastust ülistav Vennaskond pole lihtsalt bänd, see on sõpruskond, nad on võitlejad kitarride ja trummidega. Tegemist on lausa sümboliga ilma milleta ei kujutaks Eesti muusikamaastikku ette. Vennaskond on oma tegutsemisaja jooksul ilmutanud 19 albumit, lisaks 4 filmi. Vennaskonna esimene kontsert leidis aset 23. oktoobril 1984. aastal Tallinna 40. keskkoolis.

Vennaskond on kasvatanud üles põlvkondi, tema tuultes on sõlmitud abielusid, eluaegseid sõprusi ja vannutud igavest truudust mustale lipule. Ansamblit on välispagulusest naasmisest saadik rüütanud salapära ja müstiline oreool. Bänd on andnud kontserte Indias, Saksamaal, USAs, Prantsusmaal, Poolas, Rumeenias, Rootsis, Soomes jne. Vennaskond on ainus Eesti ansambel, kes on esinenud rokkmuusika üsas - New Yorki CBGBs.

Tähistamaks väärikat sündmust leiab 25. oktoobril klubis Rock Café aset Vennaskonna sünnipäevakontsert. Koos juubilariga astuvad lavale  Telly Addicts ja Irwin Art Project. Lisaks on lavale oodata arvukalt Vennaskonna endiseid liikmeid.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 10 eurot. Uksed Rock Cafesse avatakse kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles