ELU24 LIVE/ külas käis selle suve sensatsioon Epp Kõiv

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 23. oktoobril külastas Elu24 live stuudionurka kaunis lauljatar Epp Kõiv, kes sai kuulsaks edetabeleid vallutanud tantsulooga «Linn on minu».

Enda kohta kirjutab lauljatar Epp Kõiv, et tema kodu on alati muusikat täis olnud: «Minu varaseimad mälestused on isast, kes istub voodiäärel ja laulab mulle unelaulu. Kui olin 6-aastane, toodi koju klaver. Kitarre oli meil sel ajal juba kaks. Raske öelda, mis rohkem häälest ära oli, kas kitarrid võid klaver, kuid mängimata ei jäänud neist selle tõttu ükski. Makki ei olnud meil pikalt. Selle asemel üks vana grammofoniloks ning ilmatu kogus nõuka-ajal soetatud vinüüle. Nii ma üles kasvasingi, taustaks Biitlid, The Rolling Stones, Queen, Abba, Frank Sinatra, Bing Crosby.. ja mu laulvad vanemad.»

Foto: Liis Treimann

Muusikapisik nakatas Epp Kõivu nii kõvasti, et ei saanud teisiti, kui et pidi ka ise suu lahti tegema.

«Juba lasteaias kippusin lavale laulma. Kooli minnes muutus vaid niipalju, et lava oli suurem ja suurem olin ka mina. Lastelauludelt liikusin edasi jazzile, eriliseks lemmikuks oli Ella Fitzgeraldi repertuaar. Üks hetk lõppes võimalus laulda koolilavadel, kuid armastus laulmise vastu oli kasvanud liiga suureks, et piirduda vaid hääleharjutustega duši all. Nii saidki alguse katsed ka ise, päris ise, muusikat teha,» kirjeldab lauljanna oma teekonda muusikas.

Foto: Liis Treimann

2009. aastal sündis ansambel Kõrvalhüpe, mis on kolme sõpra ühendav kooslus, kus Epu kanda oli vokalisti roll. Ansambliga anti 2011. aastal välja ka albumi «Tantsud antidepressantidega».

Samuti võib Epp Kõivu kuulda Mario M'i loomingus. Koostöös Marioga on sündinud sellised lood nagu «Acid Rain» ja «Neon Phoenix».

Foto: Liis Treimann

Hetkel on tuul olnud soodne ning puhunud lauljataru teele uusi huvitavaid loomingulisi tegemisi: käsil on mitmeid muusikalisi projekte eri tegijatega.

Epp Kõivu kuulsaim hitt on lugu «Linn on minu». Peale  hoogsaid suvelugusid «Linn on minu» ja «Naerukajakad (Selle õhtu panen loopima)», valmistub noor lauljatar debüütalbumi avaldamiseks ning on kuulajateni toonud veel lood «Vintage afäär» ja «Seiklus».

Foto: Liis Treimann

Varsti avalduvalt albumilt leiab tõeliselt värvikireva žanriassortii, taustu ja meeleolusid on mõjutanud nii jazz, downtempo ja hiphop kui ka elektrooniline tantsumuusika, alternatiivpopp ja palju muud.

Vaata järele, mis saates toimus ja mida põnevat Epp Kõiv fännidele jagas!

Foto: Liis Treimann

Saatejuht Anu Saagim tänab rõivabrändi LINDEX!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles