Supermodell Twiggy: ülekaalulisus on tragöödia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twiggy
Twiggy Foto: SCANPIX

Endine supermodell Twiggy peab läänemaailma inimeste kasvavat ülekaalulisust suureks tragöödiaks.

Briti staar, õige nimega Lesley Lawson, saavutas ülemaailmse tuntuse 1960. aastatel ja teenis hüüdnime Twiggy oma kõhna kehaehituse pärast, kirjutab Daily Mail. Naise arvates on tervisele ohtliku ülekaalu põhjuseks liigne kiirtoidu ja suhkru tarbimine.

«Usun kindlalt, et sa oled, mida sööd, ja pean levivat ülekaalulisust tragöödiaks. Öeldakse, et see, mis juhtub Ameerikas, jõuab Suurbritanniasse kümme aastat hiljem. Nii ongi juhtunud. Sellel on suur seos kiirtoidu kerge kättesaadavusega,» ütles Twiggy.

«Tean, et inimestel on mõnikord rahalisi probleeme, kuid kui inimene suudab head toitu osta ja ise süüa teha, leiab ta, et see ei maksa alati kiirtoidust rohkem. Asi on pigem selles, kas inimestel on tahet ja aega. Palju lihtsam on rämpsu osta. See on väga kurb,» lisas ta.

Kõige hullemaks peab ta karastusjooke: «Lapsed kõnnivad tänaval ja kallavad seda kurgust alla. Nägin hiljuti telesaadet, kuidas nelja-aastastel kukuvad hambad välja. Minu ajal sellist asja polnud.»

Foto: SCANPIX

Briti supermodell Twiggy 1967. aastal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles