Nõia-Ints: vargusejutt on laim!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ints ja Valian
Ints ja Valian Foto: Arno Saar/Õhtuleht, Reporter, internet

Nõia-Ints lükkab ümber eilses «Reporteri» uudisloos kõlanud Valian Vahteri väited, nagu oleks ta varastanud Vahteri mobiiltelefoni.

Uudisloos oli juttu sellest, kuidas Valiani ja Intsu kohtumisel raamatukogus unustas Valian oma Samsungi telefoni laua peale, ning seda hiljem otsima tulles avastas selle kadunud olevat. Valiani jutu järgi olevat raamatukogu töötajad märganud, et Ints ja tema kaaslanna istusid sama laua taha, kus Valian enne istus. Valiani arvates sai telefoni võtta ainult Ints ja kui ta küsis, kus see on, võtnud Ints taskust oma telefoni (samuti Samsung), öeldes et mul on ainult oma. Minuti pärast oli Intsu kaaslane avastanud, et ta oli laualt Vahteri telefoni oma kotti pannud ja andis selle Valianile tagasi.

 

Nõia-Ints käis tund aega tagasi koos elukaaslase Inga ja Gerliga (kellega ta käis eile raamatukogus -T.L.) Elu24 toimetuses, et selgitada avalikkusele juhtunut, sest eilses «Reporteris» tal selleks võimalust ei antud. Tema sõnul vestles ta oma tuttav Valianiga tõesti eile Tallinna Keskraamatukogus põgusalt ja läks siis kasutama internetiarvutit sama laua taha, kus enne oli istunud Valian. Gerli sõnul oli ta enne Intsu laua taha istudes märganud telefoni, ning pidades seda Intsu omaks, kotti pannud, sest arvutilaual oli ruumi vähe ja telefon segas hiire kasutamist.

 

Kui Valian oli 10 minuti pärast tulnud oma telefoni otsima ja seda Intsu käest nõudis, taipas Gerli, et jutt käib telefonist, mida ta oli pidanud Intsu omaks. Ta viis selle kohe Valianile tagasi ja palus eksituse pärast vabandust. Valian vabandust vastu ei võtnud ja lahkus.

 

Intsu sõnul on Valiani jutt eilses «Reporteris» pahatahtlik laim ja fantaasia vili. Ka ei võtnud «Reporteri» ajakirjanik Üllar Luup temaga eile ühendust, kuigi nii loos väideti. «Mul oli telefon eile kogu aeg sees, kõik teavad mu numbrit,» lausus Ints.

 

Ints ütles, et tunneb Valiani ajast, kui nad koos vangis istusid, samuti oli meeste vahel siis füüsiline konflikt. «Eks Valian leidis nüüd võimaluse, kuidas Intsule kätte maksta ja meediasse trügides kuulsaks saada,» arvas Intsu elukaaslane Inga. «Riskida oma mainega mingi odava telefoni vargusega, see on naeruväärne,» ütles Ints, lisades: «See eilne lugu kahjustab mu mainet ka võimalike tööandjate silmis, otsin praegu tööd.»

 

Keskraamatukogust öeldi, et tõesti, saalitöötajad kutsusid eile kahe mehe sõnelust nähes ja ühelt neist telefoni vargusest kuuldes politsei, kuid nähes, et arvatav kannatanu telefoni tagasi sai, tühistasid väljakutse.

 

Pool tundi tagasi käis Ints ka «Reporteri» toimetuses, et ta saaks asja selgitada, kuid talle öeldi, et juhtum on lõpetatud ja toimetus selle teemaga tegeleda ei taha. Ajakirjanduse reeglite järgi on elementaarne, et konfliktses loos saavad sõna mõlemad pooled, seega on «Reporteri» keeldumine Intsule sõna anda kummaline.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles