Meedia tähelepanu alla sattunud Vene neonatside iludusvõistlus suleti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Ostland 2014 võistlejad Alina ja Katja. Katjale meeldib eriti Hitleri tahe «inimestega eksperimenteerida»
Miss Ostland 2014 võistlejad Alina ja Katja. Katjale meeldib eriti Hitleri tahe «inimestega eksperimenteerida» Foto: vkontakte.ru

Vene suurimas sotsiaalvõrgustikus vKontakte korraldatud neonatside iludusvõistlus pandi kinni.

Leheküljel «Adolf Hitler», millel oli üle 7000 Venemaalt ja Ukrainast pärit jälgija, avas hiljuti iludusvõistluse Miss Ostland 2014, millele registreerus 24 osalejat, kirjutab news.au.com.

Pärast võistluse maailmameediasse jõudmist see suleti. Need, kes praegu leheküljele jõuda üritavad, saavad lugeda teadet, et «see kommuun on kõrvaldatud vägivalla õhutamise tõttu».

Natsi-Saksamaal oli ideaalnaine hea ema, kellel pidi olema valge nahk, blondid juuksed, sinised silmad ja õrnad näojooned.

Naisneonatse julgustati Miss Ostland võistlusele pilte saatma ja võitjaks oleks kuulutatud see, kelle pilt saanuks kõige enam meeldimisi.

Ostland viitas 1940. aastate natside tsiviilokupatsioonile Baltimaades, mille üheks eesmärgiks oli sealsete juutide täielik hävitamine.

Veebisait vocativ.com kirjutab, et Venemaa Facebookiks nimetatud sotsiaalvõrgustikus on veel hulgim Hitleri-meelseid gruppe, mida valitsus pole sulgenud. Meedia valvekoer Roskomnadzor on samas innukalt kustutanud kõik kontod, mis on Kremli vastased.

Vladimir Putin andis veebruaris Roskomnadzorile õiguse blokeerida mistahes veebisait ilma kohtu otsuseta, kui see hinnatakse «ekstremistlikuks». Kuu aja jooksul pärast seda suleti vKontaktes 13 Ukraina gruppi. Putini üheks relvaks Ukraina toetajate vastu on nende natsideks tembeldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles