Taevakehade huvilised trehvavad Tihemetsas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viienda Türi kevadfestivali teemaks on tähistaevas.
Viienda Türi kevadfestivali teemaks on tähistaevas. Foto: AFP / Scanpix

Tihemetsas peavad 15. kokkutuleku astronoomiahuvilised üle riigi, kavas on loengud, koolitused, taevavaatlused, Urmas Sisaski klaverikontsert ja filmiõhtu.

Kolmapäevast algava viiepäevase kokkutuleku teema on “Multiversumid”, astronoomia algkursuse läbimise järel käsitletakse laupäevasel sessioonil universumi ebaharilikku topoloogiat, nagu näiteks mustad augud, samuti paralleeluniversumite temaatikat, hilisõhtuti toimuvad teleskoopvaaltused ja loendatakse meteoore.

Astronoomiahuvilisi tervitab ja tutvustab neile tänavust kokkusaamiskohta Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse juhataja Piret Koorep.

Eesti astronoomide selts loodi 1999. aastal, see ühendab kutselisi astronoome ja astronoomiahuvilisi. Seltsi tegevuse eesmärk on taevakehade ja sellega seotud teaduste ning astronoomiaalase hariduse ja kultuuri arendamine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles