Pärnade erootiline animafim «Lendurid koduteel» linastub Tartus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonisfilm «Lendurid koduteel»
Joonisfilm «Lendurid koduteel» Foto: Kaader filmist

21. oktoobril kell 19:00 tulevad Tartu Elektriteatrisse külla Priit ja Olga Pärn, et esitleda oma uusimat animafilmi «Lendurid koduteel». Näitamisele tuleb ka Pärnade eelmine ühistöö «Tuukrid vihmas» ning making of ehk valmimislugu «Lendurid koduteel» tegemisest. Nagu Elektriteatris uute Eesti filmidega juba tavaks saanud, on loomulikult kohal ka autorid, et loomingust kõnelda ja publiku küsimustele vastata.

«Lendurid koduteel» on teostatud täiesti uuenduslikus liivaanimatsiooni tehnikas. Film on inspireeritud Priit Pärna samanimelisest söejoonisest ja räägib loo kolme lenduri pikast ja rängast koduteest, kus kõrbekuumus vaheldub mägede jäise tuulega, mudamülgaste ja moskiitodega. Lootusetute päevade vahel on aga ööd, mis on täis fantaasiat ja erootikat.

 

Foto: Eesti Joonisfilm

«Tuukrid vihmas» valmis aastal 2010. Temake, varahommikune saabuja ja Tema, varajane töölemineja, kohtuvad vaid lahkumissuudluseks. Vihma sajab. Suur laev upub aeglaselt, kuid kindlalt. Mehed teevad oma tööd, sellist tööd, kus kiirustamisel ei ole kohta ja eksitakse vaid kord. Sellises elus on viimane sigaret osa katkematust ahelast. Temake, öine hambaarst, jääb magama ja näeb und, et ta ei jää magama. Vihma sajab. Õhtune lahkumissuudlus läheneb.
 

Foto: Erlend Štaub

«Lendurid koduteel» ja «Tuukrid vihmas» on Pärnade meeste maailma triloogia 1. ja 2. film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles